Så rødt på overtid – reddet LSK fra ny misère

ØYEBLIKKET: Her går Stefan Logi Magnusson ulovlig i veien for Kai Risholt på vei igjennom. LSK-keeperen ble utvist. Men hadde akkurat reddet poeng. Foto: Erlend Aas / Scanpix

Kynisk Magnusson ble Lillestrøm-«helt». – Jeg hadde ikke noe valg.

Lillestrøm – Kongsvinger 2-2 (0-0):

5417 tilskuere

Mål: 0-1 Adem Güven (51), 0-2 Olav Tuelo Johannesen (59), 1-2 Björn Bergmann Sigurdarson (67), 2-2 Anthony Ujah (85).

Dommer: Tom Henning Øvrebø, Nordstrand.

Gult kort: Edwin Eziyodawe, Björn Bergmann Sigurdarson, Lillestrøm, Martin Linnes, Carl-Erik Torp, Kongsvinger.

Rødt kort: Stefán Logi Magnússon (90), Lillestrøm.

Lillestrøm (4-4-2): Stefán Logi Magnússon – Karim Essediri, Steinar Pedersen, Frode Kippe, Lunan Ruben Gabrielsen (Fredrik Gulbrandsen fra 82.) – Edwin Eziyodawe (Mathis Bolly fra 89.), Kristoffer Tokstad, Emmanuell Nosa Igiebor, Erling Knudtzon (Arild Sundgot fra 56.) – Anthony Ujah, Björn Bergmann Sigurdarson.

Kongsvinger (4-4-2): Thomas Myhre – Martin Linnes, Bobbie Friberg da Cruz, Henry Joseph Shindika, Yngvar Håkonsen – Adem Güven (Magne Sturød fra 83.), Lars Christian Krogh Gerson, Carl-Erik Torp, Kim Holmen – Mame Cheikh Niang, Olav Tuelo Johannesen (Kai Risholt fra 72.).

(NTB)

(ABC Nyheter): Lillestrøm–Kongsvinger 2–2.

Over tre minutter på overtid, på stillingen 2–2, etter en sen opphenting av Lillestrøm, fikk vertene frispark langt inne i på egen banehalvdel.

Karim Essediri dyttet så vidt borti ballen som bakerste mann, men Stefan Logi Magnusson oppfattet ikke at frisparket var tatt.

Det gjorde Kai Risholt, som var alene med LSK-keeperen.

Han spilte ballen forbi Magnusson, og hadde åpent mål.

Så ble han felt av samme mann.

Magnusson ble oppskriftsmessig utvist, men det betydde lite for islendingen etter at han hadde hindret et sikkert baklengsmål.

– Jeg hadde ikke noe valg da jeg ikke klarte å nå ballen. Jeg er mer skuffet over at jeg ikke klarte å ta skuddene som gikk i mål enn at kampen endte slik for min del, sier «helten».

Som også avverget et nytt mareritt for et Lillestrøm, et tap som ville vært lagets fjerde på fem kamper.

Myhre imponerte

At det skulle bli drama på Åråsen i kveld, virket lenge utenkelig.

Første omgang var en flora av feil, det tekniske nivået var et tankekors, sjansene var få, og de siste 44 minuttene før hvilestunden var tilnærmet blottet for underholdning.

Det første minuttet?

Thomas Myhre-minuttet.

Lillestrøm skapte tre store sjanser helt fra start. Den første til Anthony Ujah, alene foran mål, og headingen var god, men Myhre reddet flott nede i hjørnet. Den påfølgende corneren fant hodet til Björn Bergmann Sigurdarson, men Myhre reddet glitrende igjen.

Før Steinar Pedersen blåste den tredje sjansen over.

Kongsvinger kom seg imidlertid raskt inn i kampen, dominerte banespillet i perioder, før Kim Holmen misset en kjempesjanse rett før pause. LSKs Espen Søgård kunne vært utvist for en utilsiktet, men stygg albue i ansiktet på Carl-Erik Torp, men slapp unna dommer Tom Henning Øvrebø.

KIL-toppscorerne leverte igjen

Fem minutter inn i annen omgang ble Lillestrøm straffet med baklengsmål i stedet.

Adem Güven var målscorer.

Han var heldig som fikk med seg stussen fra Mame Niang, men det neste trekket hadde ingenting med flaks å gjøre: Han skaffet seg plass fra venstre og vred ballen tilbake i det høyre hjørnet.

Güven har båret Kongsvingers offensiv denne sesongen sammen med Olav Tuelo Johannesen. Det sjokkerte ingen at duoen også ordnet 0–2-målet, etter 59 minutter.

KIL kontret godt, Güven spilte fri Tuelo til venstre, spissen hadde marginene med seg i avslutningen, og dermed tangerte han Güvens målfangst på seks for sesongen.

– Vi kan ikke ha sånt forsvarsspill. Da tar vi ikke mange poeng, kommenterer LSK-trener Henning Berg til NRK.

Lyspunktet Ujah

Men LSK og Björn Bergmann Sigurdarson brukte ikke lang tid på å redusere mot eliteseriens dårligste forsvar.

19-åringen ble først nektet scoring etter en ny sterk redning av Myhre, men traff mål etter 66 minutter. Han skjøt fra 20 meter, Myhre var på den og burde tatt den, men skuddet lurte seg inn.

Lillestrøm maktet ikke å opprettholde et tungt trykk mot slutten, men fikk utligningen likevel. Mer eller mindre ut av intet.

Seks minutter før slutt falt ballen til Anthony Ujah, som banket inn 2–2-målet og sitt syvende for sesongen.

Ujah er lyspunktet i en begredelig LSK-periode. Med dagens fulltreffer har han scoret fem på sine fem siste kamper.

Uavgjortresultatet holder imidlertid bare til åttendeplass før runden ferdigspilles i morgen og mandag. Når snart to tredeler er spilt av årets eliteserie, lyder medaljesjanser som utopi.

– Vi skapte klart mest, og var klart bedre enn motstanderen. Likevel klarer vi å slippe inn to mål på tre sjanser. Da vinner man ikke fotballkamper, sier Henning Berg.

Kongsvinger ligger nest sist, med fem poeng opp til sikker plass.