Over en million pakistanere berørt av flommen

Pakistanske landsbybeboere på vei til et tryggere sted. Hittil har over 800 mennesker mistet livet i det verste uværet i landet på flere tiår. (AP Photo/B.K.Bangash)
Pakistanske landsbybeboere på vei til et tryggere sted. Hittil har over 800 mennesker mistet livet i det verste uværet i landet på flere tiår. (AP Photo/B.K.Bangash)

Rundt 800 har omkommet i den verste monsunflommen i Nordvest-Pakistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsarbeiderne leter fortsatt etter flere titalls personer som er savnet etter det verste monsunuværet i landet på flere tiår.

Les også: – Den verste flommen på 90 år

Lokale myndigheter opplyser at 800 mennesker så langt har mistet livet, men at tallet kan stige i og med at store områder fortsatt er utilgjengelige og mer regn er ventet, melder BBC.

Se videoklipp: Asia drukner

– Vi vil først vite omfanget av skadene etter at vannet har trukket seg tilbake og vi kan nå fram til de verst rammede byene, sier Mauel Bessler, lederen for FNs UNOCHA-assistanse i Pakistan, til kanalen.

Peshawar, den største byen i området, er isolert. Også landsbyer, veier og jernbaner er ødelagt, og store områder landbruksjord er vasket bort av vannmassene. I tillegg er vann- og el-forsyningen kuttet mange steder.

Verst rammet er Khyber-Pakhtunkhwa-området, som ikke har hatt verre oversvømmelser siden 1929. Rundt 400.000 mennesker er hjemløse i provinsen etter stormen.

Helikoptre og båter er sendt til provinshovedstaden Peshawar for å redde mennesker som er isolert på grunn av vannmassene.

Blant dem som er reddet, er 193 kinesere som arbeider på Karakorum-veien, som forbinder det nordlige Pakistan med Kina. (©NTB)

Personvernpolicy