Pakistan: Fant den svarte boksen

EN POLITIMANN ser utover vraket av Airblue-flyet som styrtet utenfor Islamabad onsdag morgen. Foto: Reuters/Scanpix.
EN POLITIMANN ser utover vraket av Airblue-flyet som styrtet utenfor Islamabad onsdag morgen. Foto: Reuters/Scanpix.

Den svarte boksen som kan oppklare hva som skjedde under flyulykken der 152 mennesker omkom i Pakistan, er funnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ja, vi har funnet den svarte boksen. Den er i intakt og informasjon kan bli funnet på den, bekrefter Junaid Ameen, lederen for de sivile flymyndighetene i Pakistan.

Også båndopptakeren fra cockpiten er funnet. Myndighetene håper at flyets siste bevegelser og kommunikasjonen i cockpiten skal gi svar på hva som forårsaket den tragiske ulykken.

Boksen ble funnet i en haug av vrakrester etter det 10 år gamle flyet. Den kommer til å få en sentral del i etterforskningen, sier Ameen og legger til at den skal bli sendt til utenlandske eksperter.

Ifølge Ameen ble boksen funnet like før klokken 10 norsk tid av franske eksperter som måtte bruke maskiner for å kutte seg gjennom vrakdeler.

Flyulykken er den verste som har skjedd på pakistansk jord, og levninger etter 102 mennesker er overlevert ofrenes familier og pårørende. 62 slektninger har gitt blod som brukes i DNA-tester for å kunne identifisere ofrene.

To amerikanere, en australsk forretningsmann, fem barn og to babyer var blant de 152 menneskene om bord. Monsunregnet, som kan være noe av grunnen til at flyet styrtet onsdag morgen, har også forsinket etterforskningen og opprydningsarbeidet. Søket etter den svarte boksen måtte tidligere avbrytes fordi regnet var for kraftig.

Personvernpolicy