Vanskelig utgangspunkt for Molde

TIL KORT: Daniel Berg Hestad og Molde kom til kort da Stuttgart og Timo Geghart gjestet byen torsdag. Foto: Scanpix / Svein Ove Ekornesvåg.

Molde klarte ikke å unngå tap hjemme mot storklubben Stuttgart. 2-3 lover ikke godt for avansement i europaligakvalifiseringen.

– Jeg sitter igjen med en blandet følelse. Jeg er fornøyd med noe, og mindre fornøyd med andre ting. Mange av guttene hever seg, og det synes jeg også laget som helhet gjør, sa Kjell Jonevret ifølge rbnett.no.

– Ballen er rund, og vi skal uansett gå ut med flagget til topps, la han til.

Returkampen spilles i Tyskland neste uke. Mye skal til om Stuttgart roter bort ledelsen fra bortekampen. Klubben som vant Bundesligaen i 2007 er da også storfavoritt i oppgjøret.

Lite effektive

Det var ikke alt for tydelig i sommersolen i Molde. Vertene tok kommandoen fra start, men den dårlige kombinasjonen av tabber defensivt og manglende effektivitet offensivt ødela.

Etter flere fine Molde-angrep tok nemlig Stuttgart ledelsen etter en halvtimes spill. Cristian Molinaro fikk lagt inn fra dødlinjen, og Sebastian Rudy dyttet enkelt ballen i mål.

Mattias Moström så ut til å iallfall berge Molde fra tap da han fikk rotet ballen i mål etter 65 minutter, men kvarteret før full tid satte Zdravko Kuzmanovic sikkert inn 2-1.

Underholdende

Og heller ikke da Magne Hoseth gikk på raid og utlignet til 2-2 på vakkert vis, var lidelsene over for hjemmefansen. Et sovende forsvar ble åtte minutter før full tid lurt av Martin Harnik, som headet inn seiersmålet fra fem meter.

Stuttgart-trener Christian Gross mente ettmålsseier ville holde foran hjemmekampen, og fikk viljen sin oppfylt.

– Jeg er fornøyd med borteseier i vår første offisielle kamp denne sesongen. Vi ga motstanderne altfor mye rom, så det ble iallfall en underholdende kamp for publikum, sa han.