Etterlengtet Hønefoss-seier

Målscorer Paul Obiefule gratuleres etter 1-0-målet mot Lillestrøm mandag. Hønefoss vant til slutt kampen 3-2. (Foto: Kyrre Lien / Scanpix)
Målscorer Paul Obiefule gratuleres etter 1-0-målet mot Lillestrøm mandag. Hønefoss vant til slutt kampen 3-2. (Foto: Kyrre Lien / Scanpix)

Hønefoss tok sin første seier siden 24. mai da Lillestrøm ble slått 3-2 mandag. LSKs Lars Kristian Eriksen ble utvist etter 33 minutter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hønefoss fikk revansje for 0-6-tapet borte for Lillestrøm tidligere i sesongen foran et sultefôret hjemmepublikum. Vertene viste seg fra en helt annen side denne gangen, og var i stor grad med på å bidra til at fansen fikk valuta for pengene i et oppgjør som inneholdt det meste – skader, fem scoringer og et rødt kort som skulle prege oppgjøret.

Spesielt for «Bukken»

Den gamle Lillestrøm-kjempen Tom «Bukken» Gulbrandsen, nå assistenttrener i Hønefoss var veldig fornøyd etter seieren.

– Dette var en svært spesiell og følelsesladet kamp for meg. Jeg er selvsagt, som Hønefoss-trener, svært godt fornøyd med resultatet, i en kamp som var tett, jevn og spennende fra start til slutt. Med tanke på vårens oppgjør gjorde dette svært godt for spillere, ledere og fansen som støtter oss, sa «Bukken».

Vertene gikk offensivt ut fra start, og tok tak i spillet. Etter et kvarters spill gikk hjemmekeeper Thomas Solvoll i bakken med et kutt over øyet og måtte få behandling. Dette medførte et avbrekk på hele sju minutter, men keeperkjempen kom seg på beina og kunne fortsette oppgjøret. Etter hvert begynte vertene også å produsere sjanser, og både Kenneth Di Vita Jensen og Davy Claude Angan hadde bra forsøk fra 16-meteren.

Omdiskutert straffe

Hønefoss tok ledelsen etter 33 minutter da laget ble tildelt straffe etter en angivelig hands i feltet av Lars Kristian Eriksen. Dette var hans andre gule kort, og følgelig måtte LSK spille én time med ti mann. Eriksen og Lillestrøm protesterte voldsomt på avgjørelsen, men straffen ble sikkert satt inn av Paul Obiefule.

LSK-trener Henning Berg var naturlig nok skuffet etter tapet og Eriksens røde kort.

– Jeg er svært utilfreds etter at vi får en utvisning imot tidlig i dette oppgjøret. Til tross for dette er jeg fornøyd med moralen i laget, og at vi klarer å score to ganger med en spiller mindre på banen, forklarte Berg.

Davy Claude Angan doblet ledelsen på en flott kombinasjon med Umaru Bangura, før Frode Kippe vant en duell med Thomas Solvoll og kunne stusse inn redusering på overtid i første omgang.

Slo tilbake

Etter hvilen presset Lillestrøm på for utligning, og fikk lønn for strevet ved Anthony Ujah, som satte inn en retur fra kort hold. Kampen levde og begge lag hadde sine muligheter til å avgjøre. Vertene trakk imidlertid det lengste strået på en flott scoring hvor Angan la opp til kantspiller Lennart Steffensen som skallet ballen knallhardt i mål bak en sjanseløs LSK-keeper Stefan Logi Magnusson en snau halvtime før slutt.

Lillestrøm hadde en gedigen mulighet på overtid av overtiden, men avslutningen fra kort hold snek seg like utenfor stolpen, til stor glede for vertskapet som altså fikk en flott oppreisning etter årets bortekamp mot Lillestrøm.

For øvrig gjorde Kanarifansen seg lite populære overfor Hønefoss-funksjonærene med å kaste småstein, og ved å spytte mot ballguttene som var plassert foran bortefansens ståtribune.

Lillestrøm er nummer ni på tabellen. LSK har spilt sju kamper uten full pott og står med 24 poeng. Hønefoss har fått en luke på fire poeng ned til Kongsvinger på nedrykksplass.

Hønefoss – Lillestrøm 3-2 (2-1)

3104 tilskuere

Mål: 1-0 Paul Obiefule (str. 33), 2-0 Davy Claude Angan (45), 2-1 Frode Kippe (45), 2-2 Anthony Ujah (53), 3-2 Lennart Steffensen (62).

Dommer: Ken Henry Johnsen, Flint.

Gult kort: Paul Obiefule, Hønefoss, Lars Kristian Eriksen, Lillestrøm.

Rødt kort: Lars Kristian Eriksen (33), Lillestrøm.

Lagene:

Hønefoss (4-4-2): Thomas Solvoll – Kristjan Örn Sigurdsson, Tor Øyvind Hovda, Erik Hagen, Frode Lafton – Kenneth Di Vita Jensen, Paul Obiefule, Umaru Bangura, Lennart Steffensen – Kamal Saaliti (Abdou Darboe fra 86.), Davy Claude Angan.

Lillestrøm (4-4-2): Stefán Logi Magnússon – Karim Essediri, Steinar Pedersen (Pål Steffen Andresen fra 45.), Frode Kippe, Lars Kristian Eriksen – Erling Knudtzon, Espen Søgård, Emmanuell Nosa Igiebor, Edwin Eziyodawe (Lunan Ruben Gabrielsen fra 36.) – Björn Bergmann Sigurdarson, Anthony Ujah. (©NTB)

Personvernpolicy