Sarkozy lover hevn etter gisseldrap

President Nicolas Sarkozy skal ifølge al-Qaidas nordafrikanske gren ha «åpnet porten til helvete» gjennom en aksjon der seks medlemmer av opprørsgruppen ble drept. (Foto: REUTERS / Eric Feferberg / SCANPIX)
President Nicolas Sarkozy skal ifølge al-Qaidas nordafrikanske gren ha «åpnet porten til helvete» gjennom en aksjon der seks medlemmer av opprørsgruppen ble drept. (Foto: REUTERS / Eric Feferberg / SCANPIX)

Frankrikes president Nicolas Sarkozy sverget mandag å hevne henrettelsen av en 78 år gammel hjelpearbeider. Al-Qaidas nordafrikanske gren tar ansvaret for kidnappingen og drapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Henrettelsen av Michel Germaneau (78) skal ha vært et svar på en aksjon utført av franske og mauritanske soldater mot den nordafrikanske grenen av al-Qaida. Seks medlemmer av opprørsgruppen ble drept i aksjonen.

– Vi bekrefter at vi har drept gisselet Germaneau som hevn for seks av våre brødre som ble drept i den troløse operasjonen, blir det sagt i et lydopptak.

Krisemøte

Nyhetskanalen Al Jazeera sier at stemmen på kassetten tilhører Abu Musab Abdul-Wadud, overhodet for hva som er kjent som al-Qaida i Maghrib.

På lydbåndet blir det også sagt at Frankrikes president Nicolas Sarkozy har åpnet porten til helvete både for seg selv, for sitt folk og for sin nasjon.

Presidenten innkalte tirsdag til krisemøte med ledere av det nasjonale sikkerhetsrådet for å avgjøre hvordan landet skulle reagere på henrettelsen av det franske gisselet.

På møtet, som startet klokken 9.00 mandag, deltok blant annet statsminister Francois Fillon, innenriksminister Brice Hortefeux og utenriksminister Bernard Kouchner.

Hjelpearbeideren Michel Germaneau (78) ble drept av al-Qaida. (Foto: REUTERS/Handout/Mairie de Marcoussis)Hjelpearbeideren Michel Germaneau (78) ble drept av al-Qaida. (Foto: REUTERS/Handout/Mairie de Marcoussis)

– Barbarisk handling

– Kjære landsmenn, drapet på Michel Germaneau vil ikke gå ustraffet hen, sa presidenten på pressekonferansen etter møtet.

– Jeg fordømmer denne barbariske handlingen, denne motbydelige handlingen mot en uskyldig mann som prøvde å hjelpe den lokale befolkningen, sa han.

Germaneau ble kidnappet i Niger i april når han jobbet for en hjelpegruppe i den svekkede regionen Sahel. (©NTB)

Personvernpolicy