Dømt for å kalle politiet «jævla søring»

En 18 år gammel mann fra Tromsø må ut med 6.000 kroner for å ha slengt med leppa til lovens lange arm.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha slått en gutt i ansiktet i Tromsø i mars, truet 18-åringen politiet med juling og kalte dem blant annet «jævla søring» og «fittepoliti». Senere i år skal han også ha lagd bråk og sparket til en bil som sto parkert i byen, ifølge nordlys.no.

Saken var oppe i Nord-Troms tingrett 22. juli, og den siktede avla da en uforbeholden tilståelse og erklærte seg skyldig i henhold til siktelsen. Han forklarte at aggresjonen mot politiet skal ha kommet etter at de spurte om han var «helt idiot» og beskyldte ham for å ha brukt hasj.

Som straff fikk mannen 6.000 kroner i bot. Påtalemyndigheten mente at han burde ha fått 4.000 kroner for å ha fornærmet politiet, og det samme for å ha sparket i bilen. Retten kom imidlertid fram til at 6.000 kroner var en passende straff, mannens unge alder og tilståelse tatt i betraktning. (©NTB)

Personvernpolicy