ENDELIG: Morten Moldskred sto uten seriescoringer for Rosenborg, men satte strek for måltørken ved å senke Stabæk i kveld. Foto: Kyrre Lien / Scanpix

– Jeg driter i hva folk sier, sa matchvinneren etter sitt første seriemål på over et år.

Stabæk – Rosenborg 1-2 (0-0)

9470 tilskuere

Mål: 0-1 Trond Olsen (65), 1-1 Veigar Pall Gunnarsson (85), 1-2 Morten Moldskred (90).

Dommer: Terje Hauge, Olsvik.

Gult kort: Tom Stenvoll, Stabæk.

Stabæk (4-4-2): Jon Knudsen – Vegar Eggen Hedenstad, Jon Inge Høiland, Bjarni Ólafur Eiríksson, Tom Stenvoll – Mikkel Diskerud (Jørgen Skjelvik fra 39.), Pontus Farnerud, Henning Hauger (Palmi Rafn Palmason fra 58.), Espen Hoff (Diogo da Costa Oliveira fra 31.) – Veigar Pall Gunnarsson, Jan Banan Tømmernes.

Rosenborg (4-1-2-1-2): Daniel Örlund – Mikael Lustig, Alejandro Lago, Kris Stadsgaard, Mikael Dorsin – Anthony Annan – Per Ciljan Skjelbred (Roar Strand fra 74.), Fredrik Winsnes – Markus Henriksen – Rade Prica (Steffen Iversen fra 59.), Trond Olsen (Morten Moldskred fra 82.).

(NTB)

TELENOR ARENA (ABC Nyheter): Stabæk–Rosenborg 1–2.

Morten Moldskred var Rosenborgs store overgang før sesongen, men har skuffet kapitalt som målscorer.

Før kveldens kamp mot Stabæk sto han med null ganger nettsus på 26 kamper totalt, og nøyaktig like få for trønderne, i eliteserien.

Nå står han med ett.

Moldskred kom inn for målscorer Trond Olsen da åtte minutter gjensto, og brukte drøyt syv på å ende måltørken.

Jon Inge Høiland ga bort ballen som bakerste mann, Moldskred var igjennom, og han avsluttet som i sine beste Tromsø-perioder: Sikkert i lengste hjørne.

– Selvfølgelig er det alltid artig å score, kanskje litt ekstra siden jeg har slitt lenge, selv om jeg ikke bryr meg mye om det. Det er deilig å score på tampen av en slik kamp, sier Moldskred.

Han hevder imidlertid at han ikke har latt seg påvirke av kritikk for den skrale målfangsten.

– Jeg driter i hva folk sier, konstaterer 29-åringen.

Målet ga Rosenborg en tung triumf, og sikret serielederen en luke på seks poeng ned til Vålerenga.

– En veldig, veldig fortjent seier, men det er bekymringsfullt at vi skaper så mange sjanser og kun scorer to mål. Det må vi jobbe mer med. Jeg skjønner ikke hvorfor folk bommer fra fem meter, sier RBK-trener Nils Arne Eggen.

Nye skadeproblemer for Stabæk

Trønderne var ikke alene om å sløse sjanser, Stabæk skapte nok til å kunne få med seg poeng.

Etter 21 minutter produserte vertene første omgangs vakreste angrep. Espen Hoff fant Jan Banan Tømmernes, som spilte en lekker vegg med Veigar Páll Gunnarsson, fikk ballen tilbake og var alene igjennom.

Problem én: Tømmernes blåste ballen over. Problem to: Han ble korrekt avblåst for offside.

Da han ble frispilt to minutter senere, var spissen onside – og sjansen minst like stor.

Stabæk kontret godt, Hoff fant Tømmernes ravende ledig foran mål, men spissens avslutning ble glimrende reddet av Daniel Örlund.

Tømmernes spilte fra start fordi Daniel Nannskog er oppskrevet på klubbens berømte skadeliste.

Skadeproblemene har vært så store at hele det medisinske apparatet sitter på oppsigelse. I dag var Pontus Farnerud endelig tilbake – men trøbbelet utartet til det parodiske.

Da timen var spilt, hadde Hoff, Mikkel Diskerud og Henning Hauger alle forlatt banen med skade.

Olsen åpnet ballet

Det hjalp Rosenborg til å feste grepet om kampen, ikke minst etter pause. Nøkkelmannen: 18-årsjubilant Markus Henriksen.

Midtbanemannen som skal være ønsket av Werder Bremen, var involvert i de to første store sjansene etter pause.

Først lirket han en smart pasning igjennom til Trond Olsen, som ble stanset i siste liten av Vegard Hedenstad.

Og så, så kom scoringen.

Nøkkelmannen: Steffen Iversen. Veteranen som ble spart fra start, brukte syv minutter på å ligge bak seiersmålet.

Han spilte en rapp vegg med Henriksen, og fyrte av fra 20 meter. Jon Knudsen reddet, men slo returen i føttene på Trond Olsen. Og Olsen scoret det enkleste av sine fire mål for sesongen.

Jönsson: – Veldig tungt

Stabæks respons?

Da 70 minutter var spilt, skapte de to raske kanonsjanser. Bjarni Eiriksson sto alene på bakre stolpe etter en corner, men sleivet ballen utenfor. Tømmernes kom alene med Örlund igjen, og Örlund reddet – igjen.

Da fem minutter gjensto, fikk de utligningen.

Jørgen Skjelvik drev en god kontring, og trillet ut til formspiss Veigar Páll Gunnarsson. Islendingen scoret via stolpen, og noterte sitt femte mål på fire kamper.

Til ingen nytte.

For da Høiland tabbet seg ut og Moldskred endelig traff, måtte Stabæk tåle nok en nedtur – tre dager etter den pinlige europacupexiten – og nok en gang i sluttminuttene.

– Du må være dyktig og jobbe hardt for å få marginene med deg. At målet skyldes en ny, enkel feil, gjør det veldig tungt, sier trener Jan Jönsson, som – i strid med rapportene – ikke ble presentert som ny Rosenborg-sjef i kveld.