Haugesund lekte med Viking

Haugesundsspillerne Nikola Djurdjic (t.v.), målscorer Tor Arne Andreassen og Chris Pozniak jubler for 1-0 scoringen under eliteseriekampen i fotball mellom Haugesund og Viking i Haugesund søndag. Foto: Scanpix
Haugesundsspillerne Nikola Djurdjic (t.v.), målscorer Tor Arne Andreassen og Chris Pozniak jubler for 1-0 scoringen under eliteseriekampen i fotball mellom Haugesund og Viking i Haugesund søndag. Foto: Scanpix

Spenningen i søndagens rogalandsderby i eliteserien varte i en knapp omgang. Deretter var Haugesund fullstendig suverene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

4-0-seireren foran et fullsatt Haugesund stadion er FKHs største seier over naboen i sør noensinne. At alle målene i tillegg kom før sidebyttet taler sitt tydelige språk. Viking sto med tre strake seirer før oppgjøret, men var ikke i nærheten av poeng i Haugesund.

Det skulle ikke gå mer enn fem minutter før Tor Arne Andreassen satte det første ballen i nettmaskene til høyre for Rune Almenning Jarstein. 1-0-scoringen var fullt fortjent ettersom Haugesund hadde presset gjestene hardt helt fra starten.

Et frispark fra Indridi Sigurdsson kunne gitt Viking en ufortjent utligning etter en snau halvtime, men ballen gikk i tverrliggeren.

Magiske minutter

Så startet Haugesunds magiske minutter. 26 minutter var spilt da Jacob Sørensen gikk på et glimrende bakromsløp og fosset forbi Viking-back Trond Erik Bertelsen. Alene med Jarstein var dansken iskald og chippet ballen over en sjanseløs Viking-keeper.

Etter 44 minutter var Vikings forsvar igjen altfor lite besluttsomme. En dødball ble headet av Chris Pozniak via Børre Steenslid og i stolpen. Haugesund var kjappest på pletten med å få tak i returen. Den ble spilt tilbake til Andreassen som fikk stå merkelig alene p dundre inn 3-0 fra skrått hold.

Og hjemmelaget var ennå ikke ferdig med festfotballen før pausen. Tre minutter på overtid av førsteomgangen ble Nikola Djurdjic spilt fri i bakrommet bak feilplasserte Viking-forsvarere. Serbiske Djurdjic lobbet ballen iskaldt over Jarstein til firemålsledelse halvveis.

Nær 5-0

Annenomgangen ble ikke like begivenhetsrik, men Haugesund og Jacob Sørensen kunne var svart nær å øke ytterligere midtveis i omgangen. Igjen kom han seg enkelt forbi fra høyresiden og skulle bare plassere ballen bak Vikings keeperinnbytter Arild Østbø. Ballen gikk imidlertid i stolpen.

Flere mål ble det ikke på Haugesund stadion der de to lagene nok dro hjem hadde svært ulik oppfatning av egne prestasjoner. (©NTB)

Personvernpolicy