Fire utlendinger blant omkomne i Duisburg

Minst fire utlendinger er blant de 19 omkomne under tragedien på Love Parade-arrangementet i Tyskland lørdag, opplyser politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om Love Parade

* Teknomusikkfestival som ble arrangert første gang i Berlin i 1989.

* En av de største i sitt slag i Europa. Trekker flere hundre tusen deltakere.

* Flyttet fra Berlin i 2007 etter uenighet mellom arrangørene og de lokale myndighetene.

* Ble avlyst i fjor.

* Har inspirert til lignende festivaler i en rekke byer rundt om i verden. I Oslo har arrangementene gått under navnet Sommer Parade.

(Kilde: nyhetsbyrået DPA, NTB)

De fire er en australsk kvinne, en italiensk kvinne, en nederlandsk mann og en kinesisk mann, opplyste politisjef Detlef von Schmeling på en pressekonferanse.

Tre av de døde er fortsatt ikke identifisert, ifølge von Schmeling.

Teknofesten Love Parade gikk fra dans og glede til tragedie i Duisburg lørdag. Minst 19 festivaldeltakere mistet livet da det oppsto panikk og trengsel ved en av inngangsportene.

De identifiserte er mellom 20 og 40 år.16 av de døde mistet livet i trengselen ved inngangen til tunnelen, mens ingen døde inne i selve tunnelen, opplyste han videre.

I tillegg er over 340 skadd, mange av dem alvorlig, opplyser politiet.

Nærmere 1,4 millioner mennesker skal ha deltatt på teknofestivalen i den tyske byen, men ved 17-tiden ble feststemningen snudd til panikk ved en av portene til festivalområdet.

– Det var ingen fluktmuligheter, folk sto som en mur rundt meg. Jeg var redd for å dø, sier et øyenvitne til TV-kanalen RTL.

– Jeg hadde flaks og fant en liten luke. Men ved siden av meg døde to kvinner, sier en annen festivaldeltaker.

Panikk

Folk presset på for å komme seg inn på festivalområdet, og minst 19 var i morgentimene søndag bekreftet omkommet.

342 mennesker ble ifølge tysk politi skadet i trengselen og tilstanden til flere av dem var i morgentimene søndag alvorlig.

– I disse vanskelige timene går tankene mine til ofrenes slektninger. Medfølelsen og sorgen min går ut til dem, sa statsminister Angela Merkel lørdag kveld.

– Disse unge menneskene kom for å feire, men i stedet ble det dødsfall og skader. Jeg er forferdet og trist over lidelsen og smerten.

Danset videre

Dødsfallene skjedde sør på festivalplassen, og nyheten spredde seg langsomt til resten av området.

Nord på plassen drønnet musikken fortsatt ut av høyttalerne mens ambulansepersonell jobbet på spreng med bistå panikkslagne mennesker.

Mens sirenene ulte og kaos og panikk utspant seg ved inngangen, danset teknofrelste videre.

Arrangørene fryktet at panikken skulle spre seg og valgte derfor ikke å evakuere resten av festivalområdet.

Politiet jobbet lørdag kveld med sakte å fjerne folk fra området og alle nødutgangene ble åpnet.

– Advarte

Festivaldeltakere sa lørdag kveld til DPA at de under en time før tragedien advarte politiet om at situasjonen i tunnelen begynte å bli farlig.

– Flere og flere mennesker prøvde å komme inn på festivalområdet, sier en 21 år gammel mann.

Sammen men kjæresten prøvde han å komme seg gjennom tunnelen, men ble stående fast i menneskemengden. Da de følte det ble vanskelig å puste i trengselen, kjempet de seg tilbake og kontaktet politiet for å fortelle at det kunne oppstå panikk.

Populær

Love Parade er en svært populær musikkfest for teknotilhengere og en av de største i Europa. Den gikk av stabelen første gang i 1989 i Berlin.

Det er arrangert Love Parade-festivaler i en rekke byer rundt om i verden, og arrangementene trekker titusenvis av mennesker.

(NTB)

Personvernpolicy