Denne datamaskinen koster 200 kroner

Denne indiske datamaskinen er utviklet med touch-skjerm og tilbyr både mulighet for tekstbehandling, surfing på nett samt videokonferanser. Den har også et innebygget solcellepanel for å spare strøm. Prisen er antatt å ligge på rundt 200 kroner. Foto: AP / Scanpix.
Denne indiske datamaskinen er utviklet med touch-skjerm og tilbyr både mulighet for tekstbehandling, surfing på nett samt videokonferanser. Den har også et innebygget solcellepanel for å spare strøm. Prisen er antatt å ligge på rundt 200 kroner. Foto: AP / Scanpix.

India vil gjøre datamaskiner tilgjengelig for alle. Har laget billigmaskin til 200 kroner stykket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med sin antatte utsalgspris på 200 kroner er den indiskproduserte datamaskinen den billigste som noen gang er laget.

Med tiden vil prisen muligens falle ytterligere, slik at prisen på den nye datamaskinen vil bli utrolige 60 kroner.

Den billige datamaskinen er spesielt utviklet for studenter og forelesere på høyskoler og universiteter i India i håp om at den skal kunne gjøre undervisningen bedre, forklarte den indiske utviklingsministeren Kapil Sibal på en pressekonferanse torsdag, skriver nyhetsbyrået AP.

Datamaskinen er utviklet med touch-skjerm og tilbyr både mulighet for tekstbehandling, surfing på nett samt videokonferanser. Den har også et innebygget solcellepanel for å spare strøm.

– Målsettingen vår er å kunne gjøre disse datamaskinene tilgjengelig for studenter og tilby dem til utdanningsinstitusjonene for 200 kroner stykket, forteller Kapil Sibal.

India har i dag rundt 25.000 videregående skoler og 500 universiteter.

I løpet av de siste årene har det vært en teknologisk revolusjon blant svært mange indere. Siden år 2000 har omlag 600 millioner indere fått tilgang på mobiltelefon. I 2008 presenterte også den indiske bilprodusenten Tata en billigbil til rundt 13.000 kroner.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært