Se video: Her treffer hvalen seilbåten

59 år gamle Ralph Mothes og Paloma Werner (50) ante fred og ingen fare da de koste seg på seiltur utenfor kysten av Cape Town i Sør-Afrika søndag. Så dukket denne hvalen opp. Nå har filmen av det utrolige sammenstøtet blitt lagt ut på nett. Foto: EPA / STRINGER / Scanpix.
59 år gamle Ralph Mothes og Paloma Werner (50) ante fred og ingen fare da de koste seg på seiltur utenfor kysten av Cape Town i Sør-Afrika søndag. Så dukket denne hvalen opp. Nå har filmen av det utrolige sammenstøtet blitt lagt ut på nett. Foto: EPA / STRINGER / Scanpix.

Her er filmen som skal bevise at en hval virkelig hoppet på en seilbåt utenfor kysten av Sør-Afrika.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært de siste dagenes store samtaleemne. Bildet av en 40 tonn tung hval som hopper opp av sjøen og lander på en seilbåt utenfor kysten av Sør-Afrika.

Det fantastiske bildet har gått sin seiersgang verden over og havnet på forsiden av svært mange aviser. Også ABC Nyheter omtale hendelsen for to dager siden.

Men det store spørsmålet er om bildet virkelig er ekte, eller om det er et resultat av kreativ mekking i Photoshop.

Bildebløff?

I sin blogg skriver pressemann Trond Heggelund at bildet av den båtknusende hvalen sannsynligvis er årets bildebløff.

Han viser blant annet til at fotografen ikke er kreditert med navn, og at det hevdes at hendelsen er filmen - uten at videoen er offentliggjort.

Flere har også kommentert at føreren av båten ser mistenkelig rolig ut sekundet før hvalen deiser ned på den 33 fots lange seilbåten, og mener at bildet må være sammensatt av to bilder.

Nå har imidlertid filmen dukket opp på det amerikanske nettstedet CBS News. Og her ser hendelsen unektelig ekte ut.

Skrekkopplevelse

Det var søndag at 59 år gamle Ralph Mothes og Paloma Werner (50) fikk tidenes opplevelse under en seiltur utenfor kysten av Cape Town i Sør-Afrika.

Den idylliske seilturen tok en brå slutt da en hval på 40 tonn plutselig hoppet opp av vannet og traff parets 33 fots store seilbåt, før den gled tilbake i havet igjen.

– Det var en utrolig opplevelse, men samtidig veldig skummelt. Hvalen hadde samme størrelse som båten, fortalte Werner til avisen Telegraph.

Ifølge paret ble de oppmerksomme på hvalen da den var 100 meter unna. Etterpå forsvant den plutselig, inntil den kom så nært at kontakten var av tredje grad.

– Jeg trodde først at den ville dukke under båten, men i stedet for tok den et jump ut av sjøen. Vi var utrolig heldige som klarte oss, ettersom vekten på hvalen var ekstrem.

Paret takket båtens kval-itet for at det gikk så bra som det gikk, og at de bare endte opp med en brukket mast.

– Takk og pris for at båten vår er laget av stål. Hadde båten vært av glassfiber, ville nok det gått mye verre, fortalte Werner.

Etter sammenstøtet tok paret seg inn til land med egen hjelp.

Klikk på bildet for å se den utrolige videoen hos CBS.Klikk på bildet for å se den utrolige videoen hos CBS.


Personvernpolicy