Ble stoppet med 20.000 euro i vagina

En 19 år gammel jente fra Nigeria ble onsdag stoppet på Gardermoen i et forsøk på valutasmugling av 20.000 euro – gjemt i vaginaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenta ble stoppet onsdag kveld da hun var på vei til et kveldsfly til Amsterdam. 19-åringen har forklart at hun var i Norge for å besøke en person hun hadde truffet på nettet, og at han hadde bedt henne om å frakte de 20.000 euroene. Hun er nå siktet for uaktsomt heleri, skriver Romerikes Blad.

– Vi anser dette som en kurersak. Vi jobber med å få til en tilståelsesdom. Hvis hun ikke samtykker i det, vil hun bli begjært varetektsfengslet, sier politiadvokat Marianne Klausen i Romerike politidistrikt.

Det er ikke første gang i år at noen forsøker å smugle penger i kroppsåpninger. 16 mai ble en 31-årig nigeriansk mann tatt med 20.000 euro bakenden, mens 40-åringen som ble stoppet tre dager senere hadde nøyd seg med halvparten, skriver avisa.

På Gardermoen er det så langt i år beslaglagt 9,88 millioner kroner i valuta. I samme periode i fjor var beslaget på 7 millioner kroner. En ny, spesialtrent valutahund brukes med godt resultat og har alene snust seg fram til 5,7 millioner.

– Mens narkotika smugles inni stor stil, smugles det mest valuta ut av landet. Mye av valutasmuglingen er profitten av kriminelle handlinger, ikke minst salg av narkotiske stoffer og annen svart økonomi, uttalte toll- og avgiftsdirektør Bjørn Røse til NTB tidligere denne måneden.(©NTB)

Personvernpolicy