Mellomfornøyd Vukicevic på rett vei

Christina Vukicevic (midten) vant 100 m hekk under GP-Gala i Karlstad torsdag. T.v. løper Andrea Bliss, t.h. Aleesha Barber. Foto: Lars Hedelin / Scanpix.

Hekkeløperen Christina Vukicevic løp inn til 12.98 under Diamond League-stevnet i Monaco torsdag.

Tiden er 11 hundredeler svakere enn hennes sesongbeste på 100 meter hekk satt på Fana Stadion i Bergen for en drøy måned siden.

– Jeg brydde meg ikke særlig om tiden. Jeg hadde en grei start og fikk gjort det jeg skulle, sa Vukicevic til NRK.

Trener og pappa Petar Vukicevic diskuterte løpet med datteren like etter at det var over.

– Christina føler at hun mangler litt på sitt beste nivå fortsatt. Hun føler starten var litt midt på treet og at hun ellers gjorde det greit fram til avslutningen. Der fikk hun ikke nok rytme i stegene, sa Petar Vukicevic til NTB.

– Hun er ikke skuffet, men heller ikke helt fornøyd.

Tiden var kanskje omtrent som forventet, men trenerpappaen understreker at de ønsker seg en sterkere prestasjon under EM i Barcelona neste uke.

– Vi ser for oss et bedre resultat i EM. Men det er mulig å justere seg inn før EM og alltid mulig å finne toppformen på den tida vi har igjen før mesterskapet.

Christina Vukicevic jakter den gode følelsen foran EM, og uttalte til NRK før kveldens løp at hun ville være fornøyd med å gjøre en god generalprøve.

Tatt i betraktning at hun har slitt mye skader i år, gjennomførte Ski-jenta en godkjent generalprøve i et sterkt felt. Som eneste europeer på startstreken løp Vukicevic inn til sjuendeplass, med jamaicanske Delloreen Ennis som eneste konkurrent bak seg.

Amerikanske Lolo Jones vant 100 hekk på 12.63, fem hundredeler foran en annen amerikaner, Danielle Carruthers.