Stabæk ute av Europaligaen

Veigar Pall Gunnarsson scoret mål, men han og trener Jan Jönsson fikk ikke mye å juble for borte mot Dnjepr Mogilev. Her fra kampen mot Brann. Foto: Scanpix / Stian Lysberg Solum.

Stabæk røk ut av europaligaen torsdag, mens Molde avanserte til tredje kvalifiseringsrunde med minst mulig margin.

Stabæk ledet lenge 1-0 over Dnjepr Mogilev i Hviterussland etter mål av Veigar Páll Gunnarson, men vertene utlignet med fem minutter igjen av ordinær tid ved Vladimir Jurtsjenko.

Med 2-2 fra oppgjøret på Fornebu for en uke siden, var Stabæk dermed bak hviterusserne på bortemålsregelen

Dermed trengte på ny en scoring bæringene en rask scoring og trener Jan Jönsson forsøkte å sette inn Bernt Hulsker mot slutten. Men Stabæk kom ikke nærmere enn et par cornere og avslutninger uten resultat.

– I starten av denne kampen følte vi at dette ville bli litt som hjemmekampen. Vi styrte spillet, men glemte å passe på angriperen deres og de scoret på denne ene store sjansen, sa målscorer Gunnarsson til budstikka.no etter kampen.

De mange skadene i klubben har svekket laget gjennom hele sesongen, og torsdag måtte Tom Stenvoll forlate banen med en kneskade.

Molde kjempet seg videre

Molde kan derimot glede seg over å ha tatt seg videre med samme knappe margin. Romsdalingene hadde 1-0 med i bagasjen fra hjemmekampen, og tapte torsdag 1-2 på bortebane for latviske Jelgava.

Som i den første kampen var det den innleide storscoreren Baye Djiby Fall som sprakk nullen med sin scoring etter et snaut kvarter.

– Vi var veldig gode og fulgte planen vår i 20 minutter. Vi skapte mange sjanser, og scoret på vår fjerde. Etter det gjorde vi en masse feil, og dermed ble det unødvendig spennende, sa Molde-trener Kjell Jonevret til 100 % fotball.

Etter en halvtime utlignet Pavel Bormakovs for Jelgava, og på overtid av første omgang sendte Boriss Bogdaskins vertene opp i 2-1 med en frisparkscoring.

Begge lagene fikk sine muligheter til å score mot slutten, men stillingen sto seg helt til dommeren blåste av oppgjøret. I neste kvalifiseringsrunde venter enda sterkere motstand for Molde. Da skal moldenserne opp mot storlaget Stuttgart.

– Det blir moro å møte Stuttgart. Vi skal ikke ut på banen og legge oss, sa Jonevret.