Stabæk ute av Europaligaen

Veigar Pall Gunnarsson scoret mål, men han og trener Jan Jönsson fikk ikke mye å juble for borte mot Dnjepr Mogilev. Her fra kampen mot Brann. Foto: Scanpix / Stian Lysberg Solum.
Veigar Pall Gunnarsson scoret mål, men han og trener Jan Jönsson fikk ikke mye å juble for borte mot Dnjepr Mogilev. Her fra kampen mot Brann. Foto: Scanpix / Stian Lysberg Solum.

Stabæk røk ut av europaligaen torsdag, mens Molde avanserte til tredje kvalifiseringsrunde med minst mulig margin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stabæk ledet lenge 1-0 over Dnjepr Mogilev i Hviterussland etter mål av Veigar Páll Gunnarson, men vertene utlignet med fem minutter igjen av ordinær tid ved Vladimir Jurtsjenko.

Med 2-2 fra oppgjøret på Fornebu for en uke siden, var Stabæk dermed bak hviterusserne på bortemålsregelen

Dermed trengte på ny en scoring bæringene en rask scoring og trener Jan Jönsson forsøkte å sette inn Bernt Hulsker mot slutten. Men Stabæk kom ikke nærmere enn et par cornere og avslutninger uten resultat.

– I starten av denne kampen følte vi at dette ville bli litt som hjemmekampen. Vi styrte spillet, men glemte å passe på angriperen deres og de scoret på denne ene store sjansen, sa målscorer Gunnarsson til budstikka.no etter kampen.

De mange skadene i klubben har svekket laget gjennom hele sesongen, og torsdag måtte Tom Stenvoll forlate banen med en kneskade.

Molde kjempet seg videre

Molde kan derimot glede seg over å ha tatt seg videre med samme knappe margin. Romsdalingene hadde 1-0 med i bagasjen fra hjemmekampen, og tapte torsdag 1-2 på bortebane for latviske Jelgava.

Som i den første kampen var det den innleide storscoreren Baye Djiby Fall som sprakk nullen med sin scoring etter et snaut kvarter.

– Vi var veldig gode og fulgte planen vår i 20 minutter. Vi skapte mange sjanser, og scoret på vår fjerde. Etter det gjorde vi en masse feil, og dermed ble det unødvendig spennende, sa Molde-trener Kjell Jonevret til 100 % fotball.

Etter en halvtime utlignet Pavel Bormakovs for Jelgava, og på overtid av første omgang sendte Boriss Bogdaskins vertene opp i 2-1 med en frisparkscoring.

Begge lagene fikk sine muligheter til å score mot slutten, men stillingen sto seg helt til dommeren blåste av oppgjøret. I neste kvalifiseringsrunde venter enda sterkere motstand for Molde. Da skal moldenserne opp mot storlaget Stuttgart.

– Det blir moro å møte Stuttgart. Vi skal ikke ut på banen og legge oss, sa Jonevret.

Personvernpolicy