Terrorsiktet krever halalmat før han snakker

Mikael Davud, mannen som av PST regnes som den antatte hovedmannen i terrorsaken, nekter å samarbeide med politiet før han får muslimsk mat på cella.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det planlagte avhøret Politiets sikkerhetstjeneste (PST) skulle ha av Davud torsdag ble avbrutt uten resultat på grunn av matsituasjonen i Ila fengsel, ifølge Dagbladet.

Den 39 år gamle uiguren har de siste dagene vært frustrert over at han ikke har hatt tilgang på halalmat i varetekt. Han gjorde det torsdag klart at dette må gå i orden før det blir aktuelt å samarbeide med politiet.

Dette skjedde etter at PST informerte Davud om at de vil be om full isolasjon for ham og de andre siktede i hele fengslingsperioden.

– PST spurte før avhøret om han ville samtykke til dette, men han sa nei. Så sa min klient at han på tross av flere henvendelser ennå ikke får mat i fengselet som han kan spise. Han vil ikke avgi forklaring før dette problemet får en mer permanent løsning, sa advokat Carl Rieber-Mohn til Dagbladet.

Advokaten hadde mandag med seg halalmat til fengselet, men etter at Davud hadde spist et måltid skal restene ha blitt kastet av betjeningen. Siden da skal ikke 39-åringen ha spist noe. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden