Den nye Janis

Amy Adams er den femte skuespilleren på kort tid som får rollen som Janis Joplin.
Amy Adams er den femte skuespilleren på kort tid som får rollen som Janis Joplin.

Amy Adams har fått rollen som Janis Joplin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske skuespilleren Amy Adams har fått rollen som Janis Joplin i en ny film om sangerinnen. Nå gjenstår det å se om filmen noen gang vil bli realisert. Det er produsentene bak «Twilight», Temple Hill, som nå ønsker å lage en film om 60-talls-legenden.

Til regissørstolen har de hentet inn «City of God»-regissør Fernando Meirelles. Manusarbeidet er godt i gang, men produsentenen har enda ikke funnet et filmstudio som vil finansiere filmen.

Et hardt liv

I løpet av det siste tiåret har det blitt gjort flere forsøk på å filmatisere livet til Janis Joplin.

Joplin er en av 60-tallets største rockeartister, kjent for låter som «A piece of my heart», «Mercedes Benz» og «Me and Bobby McGee». Hun levde et hardt liv med rusmisbruk og kjærlighetssorg. På scenen fortonte fremførelsene hennes seg nærmest som en eksplosjon av følelser.

Publikum elsket henne for dette, men privat hadde Joplin vanskelig for å håndtere sitt eget følelsesliv. I 1970 døde hun 27 år gammel av en overdose heroin, noe som mistenkes for å ha vært et selvmord.

Alle vil spille Janis

Lili Taylor fikk i 1999 rollen som Janis Joplin i filmprosjektet «Janis», men filmen ble aldri realisert.

I 2003 konkurrerte Renee Zellweger ut Melissa Etheridge, Courtney Love og Brittany Murphy i kampen om å få spille henne i en film som skulle hete «Piece of my heart». Heller ikke denne ble det noe av.

I 2005 fikk popstjernen Pink rollen i filmen som skulle hete «The Gospel according to Janis»., men hun trakk seg etter at hun fikk vite at også Britney Spears og Scarlett Johannson ble vurdert for rollen. Pink ble da byttet ut med Zooey Deschanel. Produsent Peter Newman («The Squid and the Whale») sitter på rettighetene til Joplins mest kjente sanger, men filmen står nå på vent fordi den mangler økononimiske midler.

- For pen

Amy Adams er dermed den femte amerikanske skuespilleren som får rollen som Janis Joplin i løpet av få år.

I en blogg på MTV.com kritiseres valget av Adams fordi man mener at hun er for pen til å spille Joplin.

Amy Adams er 35 år gammel og har blitt nominert til Oscar to ganger for sine roller i «Doubt» og «Junebug». Hun har også sunget på film før, men den gang som eventyrprinsesse i Disneys «Enchanted».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden