Skal løpe to maraton om dagen

Femtiåring skal løpe fra Tyskland til Hellas.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om maraton

Maraton er et løp som går over 42 195 m.

• Navnet maraton kommer fra en gresk legende som forteller hvordan soldaten Pheidippides løp fra byen Marathon i Hellas til Athen for å forkynne at perserne hadde blitt beseiret i slaget ved Marathon. Legenden forteller videre at Pheidippides døde like etter han hadde forkynt grekernes seier.

• Standardlengden på 42 195 m er ikke den nøyaktige distansen mellom Marathon og Athen, men ble bestemt i 1921 av det internasjonale friidrettsforbundet.

Kilde: Wikipedia

Den femti år gamle sosialarbeideren Juergen Mennel fra Tyskland ønsker å markere at det er 2500 år siden slaget i Marathon i Hellas. Det vil han gjøre ved å løpe fra sitt hjem i Heilbronn i Tyskland til Athen i høst, ifølge The Washington Post.

Han planlegger å tilbakelegge den 2200 km lange strekningen på 27 dager. Det vil si at han må løpe over 80 km hver dag, noe som tilsvarer to helmaraton.

Løper hele dagen

Han har løpt siden han var ni år, og var med på det tyske ultramaratonlaget som vant sølv i verdensmesterskapet på over 100 km i 1990.

De siste 15 årene har han begynt dagen med en løpetur på to mil klokken halv seks hver morgen, etterfulgt av en ny løpetur på kvelden.

Også arbeidsdagen er fylt av løping. På jobben hjelper han mennesker med psykiske og fysiske funksjonshemminger gjennom å løpe sammen med dem.

Vil skape bevissthet

Mennel sier han ønsker å hedre sine mytiske forfedre med løpet, og skape bevissthet rundt de helsemessige fordelene ved regelmessig trening.

– Min generasjon 50-åringer blir syke hele tiden. Sykefraværet kan være virkelig ødeleggende for produktiviteten, og for hele karrierer, spesielt nå under resesjonen. Så arbeidsgivere og firma burde inkludere trening i hverdagslivet på arbeidsplassene, sier Mennel.

Personvernpolicy