Publikum regner bort for Moldejazz

De yngste koste seg på konsert med hiphop-divaen Missy Elliott, selv om regnet høljet ned i Molde onsdag. Foto: Kjell Herskedal / SCANPIX.
De yngste koste seg på konsert med hiphop-divaen Missy Elliott, selv om regnet høljet ned i Molde onsdag. Foto: Kjell Herskedal / SCANPIX.

Publikum på Moldejazz har sviktet både Sonny Rollins og Missy Elliott. Øsende regnvær får en god del av skylden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Molde (NTB-Kjell Herskedal): Det har kommet 100 millimeter nedbør i jazzbyen på to døgn. Det er en normal månedsnedbør.

Festivalsjef Jan Ole Otnæs medgir at det ikke akkurat gir drahjelp for billettinntektene som smuldrer bort når publikum uteblir. Men de tøffeste kler seg godt i støvler, regntøy og sydvest – og koser seg uansett.

På innekonsertene går det bedre. Mange er utsolgt.

Missy Elliott

Saksofonisten Sonny Rollins trakk bare 1.200 til utescenen på Romsdalsmuseet, som har plass for over 10.000. Onsdag kveld kom hiphopdronningen Missy Elliott.

Bare rundt 4.000 overvar konserten, selv om Otnæs tidligere på dagen sa at det var nær 5.000 forhåndssolgte billetter.

På sin første opptreden på en norsk scene begeistret hun likevel sitt unge publikum onsdag kveld.

Startet presis

Missy Elliott – eller Melissa Arnette Elliott som er hennes egentlige navn – gjentok ikke tabben fra London tidligere denne måneden. Der kom hun 20 minutter for sent til konsertstart og ble buet av scenen.

Hun passet på å starte presis i Molde, leverte varene og hevet stemningen med noen av sine kjente hiter.

Den norske rapgruppen Karpe Diem har også fått regnvått møte med Molde. Karpe Diem opptrådte på samme scene før Missy Elliott.

På Romsdalsmuseets store utescene er det konserter hver eneste kveld, unntatt lørdag. Det ser ut til å bli bedring i været til siste del av Moldejazz. Fredag er det utekonsert med Sula Art Ensemble, Motorpsycho, Trondheim Jazz Orchestra og Trondheimsolistene.

Personvernpolicy