- Som et superfly på skinner

Storbritannia vil satse på høyhastighetstog. I 2025 kan supertoget Mercury suse mellom de britiske byene med en hastighet på rundt 360 kilometer i timen. Fotoilluastrasjon: www.priestmangoode.com.
Storbritannia vil satse på høyhastighetstog. I 2025 kan supertoget Mercury suse mellom de britiske byene med en hastighet på rundt 360 kilometer i timen. Fotoilluastrasjon: www.priestmangoode.com.

Storbritannia vil satse på et nytt lyntog. Supertoget Mercury skal suse i 360 kilometer i timen mellom de britiske byene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere og flere land satser nå på høyhastighetstog som et miljøvennlig og praktisk alternativ til andre transportmåter.

I Spania, Japan, Kina, Tyskland og Frankrike finnes det allerede lyntog som kan kjøre i hastigheter på rundt 400 kilometer i timen.

Nå vil også Storbritannia at høyhastighetstog skal knytte byene sammen og gjøre det enklere for folk å pendle. Ifølge den britiske regjeringen skal høyhastighetstoget være i drift i løpet av femten år.

Det skriver avisen Daily Mail.

Mercury er navnet på supertoget som etter planen skal suse i 360 kilometer i timen mellom de britiske byene. Toget beskrives som mer luksuriøs enn klassiske pendlertog. Første klasse skal blant annet utrustes med myke sofaer, puter og bar.

Setene skal få sine egne innebygde underholdningsstasjoner, lik setene på fly. I tillegg vil det være egne kupeer for familier, konferanserom og lekekrok for barna.

– Vi har forsøkt å skape et nytt britisk designikon, som Concorde, Spitfire eller Routemasterbussene, sier transportdesigneren Paul Priestman til avisen Daily Mail.

Les også: Vurderer tunnel fra Russland til USA
Les også: Kuwait vil bygge stooort

Det nye supertoget vil ha seter med innebygde underholdningsstasjoner og egne avlukker egnet for møter. Det nye Mercury-toget skal etter planen kjøre i 360 kilometer i timen og være i drift i Storbritannia fra 2025. Fotoillustrasjon: www.priestmangoode.comDet nye supertoget vil ha seter med innebygde underholdningsstasjoner og egne avlukker egnet for møter. Det nye Mercury-toget skal etter planen kjøre i 360 kilometer i timen og være i drift i Storbritannia fra 2025. Fotoillustrasjon: www.priestmangoode.com


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden