Får ikke betalt

Donkeyboy må se langt etter pengene sine etter at de oppdtrådte på Arvika-festivalen i helgen. Her under årets Topp 20 konsert på Rådhusplassen i Oslo.
Donkeyboy må se langt etter pengene sine etter at de oppdtrådte på Arvika-festivalen i helgen. Her under årets Topp 20 konsert på Rådhusplassen i Oslo.

Pete Doherty, Donkey Boy, Robyn og Juliette Lewis får foreløpig ikke betalt for sine opptredener på årets Arvika-festival, melder festivalledelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ennå uklart hva som kommer til å skje nå, melder SVT.

Arvika-festivalen som gikk av stabelen i Sverige denne helgen har havnet i et økonomisk uføre som de ikke finner en vei ut av. Nå klarer de ikke å betale hverken leverandører eller artister.

Fra rekord til bunnivå

I fjor solgte festivalen rekordmange 22 500 billetter, men i år har de bare hatt 15 000 besøkende.

Onsdag formiddag sendte de ut en pressemelding om at de innstiller alle betalinger til alle leverandører.

Donkeyboy må vente

Det betyr blant annet at norske Donkeyboy sammen med internasjonale navn som Babyshambles, Robyn og Juliette Lewis er blant dem som ikke får betalt for konsertene sine.

- Vi har helt frem til dagene under festivalen trodd på festivalen og på at vi ville få et akseptabelt resultat. Vi har likevel etter møter de seneste dagene måttet konstatere at vi ikke kommer til å klare alle betalinger til leverandørene, skriver Arvika-festivalen i sin pressemelding.

Økonomisk tøft for svenske festivaler

Arvika-festivalen har vært arrangert siden 1992 og er en av Sveriges største rockefestivaler. Dette er den andre svenske festivalen som havner i økonomisk uføre etter at Hultsfredfestivalen avlyste tidligere i år.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden