Måtte kjøre selvfakket tyv til legevakta

Tok tyv på fersk gjerning - måtte kjøre ham til legevakta uten politihjelp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hotelleieren kom bardust på en innbruddstyv. Men politiet ville ikke komme, og da tyven kjørte av veien, var det den fornærmede selv som måtte ta ham med til legevakta.

Ole Peder Svendsen forteller den oppsiktsvekkende historien sin til lokalavisa Arbeidets Rett. Dramatikken utspilte seg på Vauldalen Fjellhotell ved svenskegrensa øst for Røros.

Politiet kom ikke

Tyven holdt på å tømme kassa da Svendsen tok ham på fersk gjerning. Politiet ga Svendsen beskjed om at de var langt unna, og at det var opp til ham om de skulle rykke ut.

Tyven kom seg så ut av hotellet og forsvant på moped. Svendsen fikk stoppet ham, og tok et bilde av ham med mobiltelefonen for å kunne finne ham neste dag. Men da han kom hjem slo det ham at tyven kunne ha vært beruset, og han tok opp jakten på ny for å påse at det ikke skjedde noe med ham.

Svendsen kom akkurat litt for sent – den ukrainske tyven hadde allerede kjørt av veien, og var lettere skadet.

Kjørte av veien

I en ny telefon til politiet i Trondheim ble det avtalt at Svendsen skulle kjøre den skadde mannen til legevakta. Han begynte å kjøre mot legevakta i Ålen, mens en ambulanse skulle komme dem i møte.

Så begynte mannen å kvikne til, og det endte med at han hoppet av på en gård hvor han hevdet han skulle besøke noen. Det viste seg at han ikke bodde der, men han fikk hjelp der til å komme seg dit han egentlig skulle.

– Kunne hatt våpen

Da reiste Svendsen hjem igjen. I tiden etterpå har han imidlertid tenkt mye på hendelsen.

- Mannen kunne hatt våpen med seg under innbruddet, så jeg burde ikke ha gått inn. Og da han kjørte i fylla kunne han ha forårsaket alvorlige hendelser som hadde gått utover uskyldige mennesker. Da var det naturlig å prøve å stoppe ham. Jeg synes ærlig talt at vi bør ha en politipatrulje nærmere enn Trondheim eller Oppdal. Røros-regionen og Nord-Østerdal er stor, med ekstra mye folk på denne tiden av året, sier Svendsen.

Ifølge Arbeidets Rett ønsker ikke lensmannen i Røros eller lederen ved politiets operasjonssentral å kommentere saken før de har gjennomgått detaljene og fått mer kunnskap om fakta.


Vis større kart

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden