Venter på at Rooney modnes

REVANSJELYSTEN? Etter en strålende sesong for Manchester United ble VM en tilsvarende stor nedtur for Wayne Rooney. Foto: EPA
REVANSJELYSTEN? Etter en strålende sesong for Manchester United ble VM en tilsvarende stor nedtur for Wayne Rooney. Foto: EPA

– Da blir han den spilleren vi forventer, sier Ferguson.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Wayne Rooney hadde sin beste sesong i Manchester United i fjor, og ble kåret til årets spiller i Premier League.

Men Sir Alex Ferguson mener 24-åringen fremdeles har til gode å utnytte potensialet fullt ut.

– Gutten har et utrolig arsenal av talent. Det vi må gjøre, er å vente på at han modnes. Vi må også fostre det opp og forsøke å råde og veilede på en måte som forbedrer spiller hans. Men det viktigste nå er at han modnes.

– Når det er gjort, tror jeg dere vil få se en komplett fotballspiller, sier United-manageren ifølge The Guardian.

Fornøyd med målscorer-Rooney

Rooneys utvikling forrige sesong handlet i all hovedsak om målscoreregenskaper: Han traff 26 ganger i ligaen og fem i Champions League, personlig rekord med god margin.

– Han ble bedre på bevegelsene og timingen inne i feltet, og posisjoneringen var forbedret fra tidligere sesonger. Han ordnet mer enn 30 mål for oss. Hvis han gjør det igjen, og legger noen få elementer til spillet sitt, er han der vi forventer, sier Ferguson.

Dermed er listen lagt for Rooney – som går inn i klubbsesongen med mye å revansjere etter et svakt VM for England.

Vil ha vinterpause

Den engelske VM-skuffelsen har gjenreist debatten om hvorvidt Premier League bør innføre vinterpause.

I går benyttet Ferguson sjansen til å gjenta sin mening.

– FA må gi landet best mulige sjanser til å lykkes i VM. Jeg har snakket i 30 år om at det bør innføres vinteravbrekk, men på grunn av den engelske fotballens natur, og fordi TV-selskapene krever et program hver uke, har ingenting skjedd. De må forstå at de påfører landslaget handicap.

– De er ikke 100 prosent klare, det er umulig. De trenger hvilen som fører energi tilbake i systemet. Tyskland tar alltid en måneds pause i januar, og hver gang kan det virke som de gjør det bedre i VM enn noen forventer.

Personvernpolicy