Svensker ber Norge om penger

Yvonne Borg fra bymisjonen i Stockholm ber Jens Stoltenberg om hjelp til Stockholms 5000 hjemløse. (Foto: Skjermdump fra Stockholm Stadsmissions reklamefilm)
Yvonne Borg fra bymisjonen i Stockholm ber Jens Stoltenberg om hjelp til Stockholms 5000 hjemløse. (Foto: Skjermdump fra Stockholm Stadsmissions reklamefilm)

Stockholms Bymisjon ber Stoltenberg om 300 millioner kroner til sine hjemløse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bymisjonen i Stockholm er misfornøyd med de svenske politikernes innsats for de hjemløse. De har derfor sendt et brev til Norges statsminister Jens Stoltenberg, hvor de ber om bistand til den nette sum av 300 millioner kroner.

Les brevet her.

Vises på tv

Brevet er en del av en kampanje som skal rette oppmerksomheten mot de hjemløses situasjon. En reklamefilm fra Stockholms bymisjon har blitt sendt i alle Sveriges kommersielle tv-kanaler siden mandag.

Kampanjens kjerne bygger på at kommunikasjonssjef Yvonne Borg sender brevet til Stoltenberg. De 300 millionene skal gå til arbeid for å gi flere mennesker et hjem.

Svenskene vil øremerke pengene til å etablere modellen «Bostad först», som bygger på at permanent bolig er en menneskerettighet.

Håper på støtte

«På Stockholms Stadsmission gjør vi så godt vi kan. Dessverre rekker ikke våre innsamlede midler og innsatser til for å forandre forutsetningene for dem som lever i samfunnets utkant. Vi håper derfor på støtte fra våre naboer – det norske folket», skriver de forhåpningsfullt i brevet.

Men ifølge Martin Kolberg, Arbeiderpartiets parlamentariske nestleder, er dette uaktuelt. Han sier det ville vært unaturlig om Norge bidro til å redusere fattigdommen i Sverige.

– Stoltenberg kan ikke svare noe annet på det brevet enn at det ikke er naturlig for den norske regjering å bevilge noe som helst til Sverige i en slik sammenheng, sier Kolberg til NRK.


Personvernpolicy