Lereim tror ikke på Tysse-renvasking

– Det er ekstremt sjeldent med frikjennelse i en sak som denne, hevder Inggard Lereim som leder FIS medisinske komite. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX.
– Det er ekstremt sjeldent med frikjennelse i en sak som denne, hevder Inggard Lereim som leder FIS medisinske komite. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX.

Dopingjegeren Inggard Lereim tror Erik Tysse har minimale sjanser for å renvaske seg etter at det tirsdag ble klart at kappgjengeren har avlagt positiv dopingprøve.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er ekstremt sjeldent med frikjennelse i en sak som denne. Jeg har i mine 35 år i jobben aldri vært borti et slikt tilfelle. Det er meget sjeldent at det er ulikt svar på A- og B-prøven. Og med to positive tester er det nærmest historisk at det skal være noe galt metodisk, sa Lereim til VG Nett.

Tysse avla positiv dopingprøve etter en konkurranse i italienske Sesto San Giovanni i mai. 29-åringen, som var norsk medaljehåp under EM i Barcelona, ble felt etter at dopingprøven viste spor av bloddopingpreparatet CERA, 3.-generasjons EPO.

Han får dermed ikke konkurrere i Spania.

Les også: Kjenner vil snu alle steiner

Lereim mener Tysse har en «lost case», men er ikke spesielt overrasket over at kappgjengeren bedyrer sin uskyld.

– Det er helt vanlig at alle som har positiv test prøver å forsvare seg. Det er ikke noen overraskende. Men i det øyeblikket B-prøven er klar, er saken over slik jeg ser det, mente Lereim.

Les også: - Knust og lamslått

Tysse har blant annet engasjert advokaten Gunnar Martin Kjenner i kampen for å renvaske seg og hevder han vil gjøre det han kan for å komme til bunns i saken.

Til NTB sier daglig leder i Antidoping Norge (ADN), Anders Solheim, at de ennå ikke har anmeldt Tysse, men at han nå blir bedt om å forklare grunnlaget for den positive testen. Denne skal presenteres for påtalenemnda i ADN som avgjør videre saksgang. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden