Kjenner vil snu alle steiner

Professor Helge Oftebro (f.h.), Erik Tysse og advokat Gunnar Martin Kjenner under en pressekonferanse i regi av Norge Fri-idrettsforbund tirsdag ettermiddag. Tysse har avlagt positiv dopingprøve. Foto: Roald Berit / SCANPIX.
Professor Helge Oftebro (f.h.), Erik Tysse og advokat Gunnar Martin Kjenner under en pressekonferanse i regi av Norge Fri-idrettsforbund tirsdag ettermiddag. Tysse har avlagt positiv dopingprøve. Foto: Roald Berit / SCANPIX.

Gunnar Martin Kjenner, den kjente idrettsadvokaten, jobber for Erik Tysse, og han legger ikke skjul på at han vil snu alle steiner for å komme til bunns i hva som har skjedd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg kan bekrefte at det er snakk om en positiv prøve, og det er helt korrekt at Erik Tysse er klar på at han er en ren utøver, sa Gunnar Martin Kjenner på pressekonferansen i Oslo tirsdag.

Les også: - Knust og lamslått

Advokaten ville ikke spekulere i hvorfor Tysses dopingprøve var positiv, men han og de andre rådgiverne til 29-åringen har teorier om hva som har skjedd.

– Det kan stilles spørsmål ved tolkningen av analyseresultatet – om det i det hele tatt er positivt, påsto Kjenner.

Han sa også at løpet i Italia kom på et tidspunkt like etter en høydetreningsperiode for Tysse. Et stort innhold av jernpiller som Tysse inntok etter å ha kommet ned fra høyden, kunne ha medvirket til konklusjonen om at det var snakk om en positiv prøve, mente Kjenner.

Han sa også at han sammen med kappgjengeren har bedt om en rekonstruksjon av hendelsesforholdet, slik at Tysse spiser, trener og konkurrerer akkurat slik som før konkurransen og dopingprøven i Italia.

– Laboratoriet på Aker har sagt seg villig til å bistå ved en slik rekonstruksjon, men foreløpig har Antidoping Norge sagt nei. Det avslaget er vi skuffet over, så vi har anket det inn for styret i organisasjonen, sa Kjenner.

Han ville ikke komme med ytterligere spekulasjoner om hva som kan ha skjedd, og som har ført til den positive prøven. Kjenner ble spurt om han trodde det kunne være snakk om sabotasje, men ville ikke si noe om en slik mulighet.

– Vi skal snu alle steiner for å komme til bunns i denne saken, sa Gunnar Martin Kjenner. (©NTB)

Personvernpolicy