Familien opprørt over Thatcher-film

Meryl Streep blir trolig Margaret «Maggie» Thatcher på film. Foto: EPA / DANIEL JOUBERT / GEOFF CADDICK / Scanpix.
Meryl Streep blir trolig Margaret «Maggie» Thatcher på film. Foto: EPA / DANIEL JOUBERT / GEOFF CADDICK / Scanpix.

Margaret Thatchers familie reagerer sterkt på at «jernkvinnen» skal fremstilles som senil og angrende i ny film.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I den planlagte filmen om Margaret Thatcher, skal den tidligere britiske statsministeren bli fremstilt som en senil og angrende dame som ser tilbake på sitt liv med sorg.

Ifølge avisen Telegraph skal filmen The Iron Lady vise den nå 84 år gamle Thatcher mens hun snakker med seg selv og er uvitende om at hennes mann er død.

Nyheten har fått barna til jernkvinnen til å reagere.

– Sir Mark og Carol er rystet av hva de har hørt om filmen. De har sterke meninger om dette, men av frykt for å gi filmen mer publisitet, vil de ikke uttale seg offentlig, sier en venn av familien til den britiske avisen.

Jernkvinnen

Margaret Thatcher styrte Storbritannia med jernhånd fra 1979 til 1990. Hun ble kjent for sin kompromissløse stil og levde under mottoet «bedre å være fryktet enn elsket».

I filmen portretteres hun av Meryl Streep. Jim Broadbent, kjent fra blant annet «Gangs of New York», skal ha undertegnet en avtale om å spille Thatchers ektemann Denis.

Handlingen i filmen er satt til 1982, og følger Thatcher som prøver å redde karrieren i ukene før Falklandskrigen bryter ut. Krigen var et vendepunkt for statsministeren. Hun opplevde å få doblet oppslutningen sin og ble til slutt gjenvalgt for en ny periode.

– Det er riktig at handlingen i filmen er lagt til nær fortid, og at vi følger Baronesse Thatcher som ser tilbake på sine opp- og nedturer. Det er en film om makt og hvor mye det koster, forteller Cameron McCracken i produksjonsselskapet Pathé.

- Rettferdig og riktig

Ifølge McCracken vil filmen portrettere den tidligere statsministerens skrantende helse, men overfor avisen Telegraph understreker han at det vil gjøres på en verdig måte.

– Til tross for at filmen er en fiksjon, vil den bli rettferdig og riktig, forteller han.

I et intervju for få år siden, uttalte Margaret Thatchers datter Carol seg om morens helsetilstand.

– Hun leser ikke mye, på grunn av hukommelsessvikten. Det er poengløst. Hun kan ikke huske begynnelsen av en setning idet hun når slutten. Og hun plukker bare opp små biter av nyhetene, sa Carol.

Les mer: Fra «Mamma Mia» til «Maggie»


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden