– Er det der offside, Terje Hauge?

Tromsøs Mohammed Ahamed brassesparket ballen i mål, men Terje Hauges assistentdommer vinket for offside, og scoringen ble annullert. Foto: Scanpix

Tromsø-«Mo» snytt for årets mål.

Tromsø – Lillestrøm 0-0:

4394 tilskuere

Dommer: Terje Hauge, Olsvik

Gult kort: Erling Knudtzon, Espen Søgård, Lillestrøm.

Tromsø (4-4-2): Marcus Sahlman – Tom Høgli, Fredrik Björck, Miika Koppinen, Hans Åge Yndestad – Remi Johansen (Mads Reginiussen fra 82.), Serigne Modou Kara Mbodji (Tommy Knarvik fra 69.), Ruben Yttergård Jenssen, Helge Haugen – George Mourad, Mohammed Ahamed Jama.

Lillestrøm (4-4-2): Stefán Logi Magnússon – Karim Essediri, Steinar Pedersen, Frode Kippe, Lars Kristian Eriksen – Edwin Eziyodawe (Mathis Bolly fra 79.), Espen Søgård, Emmanuell Nosa Igiebor, Erling Knudtzon (Kristoffer Tokstad fra 76.) – Anthony Ujah, Arild Sundgot.

(NTB)

(ABC Nyheter): Tromsø–Lillestrøm 0–0.

Tromsø mistet sjansen til å komme à poeng med Vålerenga på sølvplass da de spilte uavgjort i kveldens eliteseriemøte med Lillestrøm.

Det er neppe derfor kampen vil bli involvert i kavalkader ved sesongslutt.

Da 61 minutter var spilt, mottok Mohammed «Mo» Ahamed en briljant pasning fra Ruben Yttergård Jenssen inne i feltet.

Ahamed la listen på årets mål – og lyktes perfekt med sin utførelse.

Den lille angriperen brassesparket ballen i tverrliggeren og inn.

Så blåste Terje Hauge for offside.

TV-bildene, som dessuten ureglementert ble vist for et forarget Tromsø-publikum, viste at avgjørelsen var marginalt feilaktig.

– Det er offside, konstaterer Lillestrøms Frode Kippe overfor TV 2 når han får se reprisen.

Selv var Ahamed naturligvis bitter over annulleringen.

– De sier jo at det ved tvilstilfeller skal dømmes til fordel for det angripende laget. Er det der offside, Terje Hauge, hæ? Ja, ja.

Ahamed har for øvrig scoret to tilsvarende mål tidligere, for Tromsdalen i 1. divisjon.

– Om jeg øver? Øver og øver, jeg gjør det bare. Men kanskje kommer det flere, sier spissen, som jublet, selv da målet var annullert.

Yttergård Jenssen storspilte

Onde tunger kunne i visse sekvenser før pause sammenlignet underholdningsverdien med finsk fjernsynsteater.

Ballen var nesten like ofte i luften som på bakken, kampen var oppstykket, tempoet ble lavt og presisjonen variabel – men det fantes lyspunkter.

Ruben Yttergård Jenssen briljerte teknisk, og satte også opp første omgangs to største sjanser for Tromsø.

Da tolv minutter var spilt, trillet han Helge Haugen fri med en lekker tunnelpasning. Sjansen rant ut i sanden da George Mourad ikke kom først på Haugens innstikker.

Da 38 minutter var spilt, lurte han Ahamed fri bak LSK-forsvaret. Spissens avslutning ble blokkert.

Tromsø imponerte, var best nesten fra start til mål, og skapte nok til å kunne avgjøre.

Lillestrøm kunne stjålet seieren

Etter 49 minutter ropte Remi Johansen på straffe, han ble kanskje felt av Frode Kippe, men Terje Hauge sa nei.

Så ble Ahameds «scoring» annullert.

Og så, etter 72 minutter, burde Miika Koppinen gjort 1–0. Stopperen fikk heade fritt fra kort hold etter et frispark, men Stefan Logi Magnusson reddet glimrende.

Lillestrøm hadde problemer med å komme seg ut av egen banehalvdel i annen omgang, men var nær ved å stjele seieren ti minutter før slutt, da Arild Sundgot og Anthony Ujah misset en stor sjanse hver.

Det endte med sesongens niende uavgjortkamp av 17 mulige. Dermed ligger de som nummer åtte i eliteserien, åtte poeng bak kveldens motstander på bronseplass.

– Vi er stort sett solide bakover. Både Frode (Kippe) og Stefàn (Logi Magnùsson) er strålende for oss. Vi er fornøyde med å holde nullen på en slik bortebane, sier LSK-trener Henning Berg ifølge NTB.

Tromsø spilte sin fjerde strake kamp uten seier, og ligger fem poeng bak serieleder Rosenborg og to bak Vålerenga.

– Det var en strålende fotballkamp av oss. Vi kjører siste del av første omgang og hele andre omgang. Og vi scorer et flott mål, som til de grader blir feilaktig annullert. Men fortsetter vi å spille slik fotball, kommer seirene, sier Per-Mathias Høgmo.