Riis-Johansen deltar på energikonferanse i USA

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen deltar på historisk energimøte i USA denne uken. Foto: Scanpix
Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen deltar på historisk energimøte i USA denne uken. Foto: Scanpix

For første gang i historien samles ministre for å diskutere ren energi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske energiministeren Steven Chu har invitert nærmere 25 ministre fra ulike land til energikonferansen Clean Energy Ministerial. Møtet finner sted i hovedstaden Washington DC, mandag og tirsdag denne uken.

Olje- og energiminster Terje Riis-Johansen er med fra Norge.

På møtet vil ministrene blant annet diskutere konkrete tiltak for å promotere ren energi i fremtiden. Formålet med konferansen er at man gjennom et økt globalt samarbeid skal akselerere teknologiutviklingen og implementeringen av ren energi.

Ren energi er det motsatte av fossil, eller ikke-fornybar energi som olje, naturgass og kull. Det vil si fornybare energikilder som vannkraft, vindkraft, solenergi, bølgekraft og saltkraft.

Les også: Soldrevet fly på vingene i natt

- Viktig konferanse

Fra vindparken på Smøla i Møre og Romsdal. Foto: ScanpixFra vindparken på Smøla i Møre og Romsdal. Foto: Scanpix

Terje Riis-Johansen sier større tilgang på ren energi er helt nødvendig for å løse fremtidens klimautfordringer.

- Det er viktig at vi energiministre kommer sammen for å etablere globale partnerskap for å øke produksjonen og bedre tilgangen av ren energi, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen på Utenriksdepartementets nettsider.

Fra miljømøte til miljøkatastrofe

Onsdag reiser Riis-Johansen videre til New Orleans, for å se på opprydningsarbeidet i forbindelse med oljelekkasjen i Mexicogolfen.

I tillegg til å fly over områdene som er rammet av oljeutslippet skal han møte representanter fra myndighetene og selskaper.

- Jeg er opptatt av å få mer kunnskap om årsakene til den svært alvorlige og tragiske ulykken. Det er viktig at vi får en best mulig forståelse av bakgrunnen for at dette kunne skje. Jeg vil bruke lærdommen fra ulykken i mitt arbeid med forvaltningen av norsk sokkel, sier Riis-Johansen.

Etter en vellykket stans av oljelekkasjen torsdag, har ingeniører som overvåker området oppdaget et nytt utslipp. Det kan bety at det er problemer med hetten som stopper olje fra å strømme ut i vannet.

Personvernpolicy