Endelig sol i nord

Etter lengre tid med stusselig sommervær, har endelig Nord-Norge fått sin del av sommerværet. Her er Vestfjorden i Lofoten i vakkert sommervær, fotografert mandag 19.juli. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Etter lengre tid med stusselig sommervær, har endelig Nord-Norge fått sin del av sommerværet. Her er Vestfjorden i Lofoten i vakkert sommervær, fotografert mandag 19.juli. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Nå er det den sørlige delen av landet som får sin del av «norsk sommer».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): - «Veldig variabelt» er de mest dekkende ordene for denne uken. Det blir mye skiftende vær, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Håkon Melhus til ABC Nyheter.

I første omgang vil uken by på regnbyger i sør, mens det beste været finner man i indre deler av Finnmark, kan meteorolgen opplyse.

Onsdag blir det mer bygevær, spesielt i sørlige deler av Nordland og Trøndelag. Sør på Vestlandet og Østafjells vil det bli noe sol.

Pent fredag

Torsdag blir det dårlig vær for de som er bosatt midt i landet, det vil si i Trøndelag og Nordland.

- Det blir fint vær på Vest- og Østlandet, med stigende temperaturer. Så der blir det kanskje en behagelig dag. Men nord for Stad får vi ikke noe særlig vær. Der blir det Nordavind med regnbyger, og til og med sludd og snø i fjellene, sier Melhus.

Fredag blir det stort sett pent vær i hele Sør-Norge til og med Nordland.

- Til helgen vil det også bli fint vær i Troms og Finnmark.

Fint vær i nord

Den nordlige delen av landet har hatt mye stusselig sommervær hittil, med mye regnbyger og lave temperaturer. Men det ser nå ut til å snu.

- I helgen var det over 20 grader i Troms, og i går var de østre delene av Finnmark varmest i landet.

Mandag vil det stort sett holde seg grått på hele Øst- og Sørlandet, der regnbygene for øyeblikket regjerer.

- Det beste været i dag finner du i Møre og Romsdal og deler av Trøndelag, kan Melhus opplyse.

Det variable været den siste tiden er typisk norsk sommervær.

- Urolig vær er typsisk for norsk og nordisk sommer. Litt regn og litt sol - det er de variasjonene som gjør det så grønt og fint her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden