Sykehjemsansatt beholder jobben etter at pasient frøs i hjel

En omsorgsarbeider slipper unna med kritikk fra Helsetilsynet etter at en pasient frøs i hjel ved et sykehjem i Roan kommune i Sør-Trøndelag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årsaken skal være at hun ikke kjente ikke til nattevaktrutinene, til tross for at hun har jobbet ved sykehjemmet siden 2002, skriver Adresseavisen.

I en rapport fra Helsetilsynet kommer det fram at omsorgsarbeideren var på Facebook da en annen pasient minst to ganger varslet henne om hyl utenfor sykehjemmet.

Nattevakten skal ha latt være å sjekke dette, og morgenen etter, 27. januar i år, ble en 77 år gammel dement kvinne funnet død like ved utgangen til sykehjemmet.

Roan kommune og nattevakten som hadde ansvaret for pasienten får krass kritikk fra Helsetilsynet i Sør-Trøndelag. Flere dører ved hjemmet sto åpne, og det var slik den demente 77-åringen kom seg ut.

– Det er riktig at vi ser alvorlig på hennes brudd på rutinene, og dette har Helsetilsynet også gitt uttrykk for. I denne saken har vi imidlertid også lagt vekt på at det er funnet vesentlige mangler i kommunens styringssystem, sier jurist Hilde Bøgseth i Helsetilsynet til Adresseavisen.

Helsetilsynet har pålagt kommunen å bedre en rekke rutiner ved sykehjemmet. Omsorgsarbeideren er fortsatt ansatt i Roan kommune, men kommunen vil ikke utdype hvilke arbeidsoppgaver hun har i dag. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden