Navarsete bruker 40.000 på zen-coaching

Liv Signe Navarsete mener kursingen har gjort henne mer bevisst på hvordan hun legger opp arbeidsdagene. (Foto: Morten Holm / SCANPIX)
Liv Signe Navarsete mener kursingen har gjort henne mer bevisst på hvordan hun legger opp arbeidsdagene. (Foto: Morten Holm / SCANPIX)

Kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) kjøper zen-råd på statens regning. Prisen er over 40.000 kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VG skriver at senterpartilederen siden februar i år og fram til juni i år har hatt åtte coachingsamtaler med Erik Møller i firmaet Zen Leadership. Til høsten skal hun ha fire rådgivningstimer til, og regningen til Kommunaldepartementet lyder på 43.215 kroner.

– Samtalene har gjort at jeg er mer bevisst hvordan jeg legger opp arbeidsdagene mine. Det er også et mål å arbeide enda mer effektivt, slik at jeg kan gjøre svært lange arbeidsdager de siste årene, skriver Navarsete i en e-post til avisa.

Zen er en av de dominerende retningene innen japansk buddhisme, og ifølge coach Møller handler det om å ta kontroll over en overtenkende hjerne. Den viktigste metoden er å trene hjernen til å være mer til stede, opplyser Møller. Han vil ikke kommentere saken så lenge han har et pågående klientforhold med Navarsete.

Kommunaldepartementet forsvarer den høye prisen på rådgivningen.

– Jeg synes det er flott at en toppleder, som statsråden er, bruker ressurser på hvordan hun skal forvalte offentlige midler bedre. At vi bruker noen kroner for at hun skal utvikle seg til å bli en bedre leder, må være supert. Ingen skattebetalere er tjent med å ha dårlige ledere, sier departementsråd Eivind Dale i Kommunaldepartementet. (©NTB)

Personvernpolicy