Minst 61 omkom i togkollisjon

Uaktsomhet og ikke sabotasje er grunnen til togulykken i India der minst 61 mennesker mistet livet, ifølge sivilforsvaret i Vest-Bengal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Den tragiske ulykken skjedde på grunn av forsømmelse fra jernbaneadministrasjonen, sier Srikumar Mukherjee i sivilforsvaret i delstaten Vest-Bengal.

Samtidig er tallet på omkomne justert opp til 61, men det kan stige ytterligere siden rundt 90 mennesker er alvorlig skadet.

Ulykken skjedde da et ekspresstog kolliderte med et stillestående tog på en stasjon i Sainthia i delstaten Vest-Bengal, opplyser lokale myndigheter.

Det stillestående toget ventet på å forlate togstasjonen i Birbhum-distriktet, 260 kilometer nord for den vestbengalske delstatshovedstaden Kolkata.

Kastet over jernbanebru

Sammenstøtet, som skjedde klokken to natt til mandag lokal tid, var så kraftig at en av vognene ble revet av og kastet over en jernbanebru.

Flere ble sperret inne i de ødelagte vognene, og døde og alvorlig skadde reisende ble dratt ut av den sammenpressede massen av stål.

En kvinne som overlevende togulykken, sier hun hørte et høyt smell før det svartnet for henne.

– Da jeg fikk tilbake bevisstheten, skrek jeg etter hjelp og ble dratt ut av en togvogn, sier kvinnen til en lokal TV-stasjon.

Kompensasjon

De fleste av de omkomne satt bakerst i de ureserverte vognene, som vanligvis er tettpakket med folk.

Jernbaneminister Mamata Banerjee kunngjorde at familiene til de omkomne vil motta rundt 65.000 kroner som kompensasjon.

– Vi prøver fortsatt å finne ut av detaljer og avdekke hvem som har ansvaret for denne katastrofen, sa jernbaneministeren før det ble klart at det ikke var sabotører som sto bak ulykken.

Det er bare to måneder siden 150 mennesker mistet livet i en togkollisjon i den samme delstaten. Maoistiske opprørere i regionen fikk da skylden for hendelsen. (©NTB)

Personvernpolicy