Målfest for Viking

Patrik Ingelsten scoret to ganger da Viking knuste Hønefoss. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix.
Patrik Ingelsten scoret to ganger da Viking knuste Hønefoss. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix.

Viking henger med i medaljestriden etter søndagens 4-0-seier over Hønefoss.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åge Hareide valgte en lettbeint oppstilling i oppgjøret mot et baktungt Hønefoss. Både Stefan Gislason og Tomasz Sokolowski var vraket. Det betalte seg umiddelbart, og Viking satte preg på kampen i åpningsminuttene med flere halvsjanser.

Scoringen kom imidlertid først etter halvspilt førsteomgang. Alexander Ødegaard fikk ballen fra et innkast, gikk innover og banket den nede til venstre for Hønefoss-keeper Thomas Solvoll. Dermed svarte en spillesugen Ødegaard på tiltale etter at han ble benket i borteoppgjøret mot Stabæk forrige runde.

Kontroversiell scoring

Børre Steenslid drepte kampen med sin 2-0-scoring kort tid før pause. Men midtstopperen var ikke klar over det selv. Først flere sekunder etter at han ruvet høyest i feltet og stanget inn corneren til Alexander Ødegaard, våget Steenslid å slippe jubelen løs. Seiersmålet kom nemlig på særdeles kontroversielt vis.

I det Steenslid gikk opp og nikket ballen, blåste Kjelsås-dommer Brage Sandmoen for en annen situasjon i feltet. Sandmoen lot fløyta gå lenge, og godkjente deretter Vikings mål på fordel – til spillernes overraskelse.

Verken Hønefoss- eller Viking-spillerne skjønte helt hva som skjedde. Sandmoen blåste trolig først for straffe mot Erik Hagen, som la Indridi Sigurdsson i bakken like før Steenslid gikk opp og stanget inn 2-0. Spørsmålet er om Sandmoen kan gi Viking fordel når han hadde blåst før ballen var i mål. Målet ble uansett godkjent, til tross for store protester fra Hønefoss-spillerne.

Ingelsten x 2

Det skulle bli mer Viking etter sidebytte. Fire minutter før full tid parkerte innbytter Patrik Ingelsten Hønefoss-forsvaret og la ballen trygt til side for keeper Thomas Solvoll.

Svensken var ikke ferdig med det – på overtid banket han inn 4-0 til Viking etter vakkert forspill av Vidar Nisja. Dermed gjorde Ingelsten sitt åttende Viking-mål for sesongen.

Viking påførte Hønefoss deres første serietap siden 6. juni. Det nyopprykkede mannskapet til Tom Gulbrandsen kjempet godt da de tok poeng mot Tromsø sist, men i Stavanger hadde de lite å stille opp med. Viking var lettere, kjappere og styrte kampen fra start til slutt.

Viking er for alvor med i medaljestriden med 29 poeng etter 17. serierunde. Kun fem poeng skiller opp til Vålerenga på sølvplass, mens Tromsø er to poeng foran med én kamp mindre spilt. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden