Bugge Pettersen berget Sandefjord

Bugge Pettersen dirigerer laget under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Sandefjord på Aker Stadion i Molde søndag ettermiddag. Bugge hadde mange gode redninger og holdt nullen i dagens kamp. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix.
Bugge Pettersen dirigerer laget under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Sandefjord på Aker Stadion i Molde søndag ettermiddag. Bugge hadde mange gode redninger og holdt nullen i dagens kamp. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix.

Sandefjord-keeper Espen Bugge Pettersen var utilnærmelig og tok absolutt alt i 0-0-kampen mot Molde søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sandefjord-keeperen holdt laget sitt inne i en kamp som Molde dominerte, spesielt i andre omgang. Tre-fire klasseredninger sikret Sandefjords første poeng på bortebane denne sesongen.

– Dette var absolutt en av mine beste kamper, sa Bugge Pettersen etterpå. Nå spekuleres det i om han snart blir keeper for Molde. Molde er interessert, men selv har Espen Bugge Pettersen, ifølge ham selv, ikke hørt noe om dette.

Har troen

– Jeg har kontrakt med Sandefjord og forholder meg til det, men jeg innser at jeg ikke kan spille i 1. divisjon om jeg skal ha ambisjoner i retning av en landslagsplass, sa Sandefjord-keeperen.

Sandefjords trener Patrick Walker håper fortsatt å kunne beholde både keeperen og plassen i eliteserien.

– Risikoen for å miste ham er der, men vi har absolutt ikke mistet troen på fornyet kontakt ennå, sa Walker.

Fortvilt Jonevret

I andre omgang hadde laget knapt en sjanse, men sto imot et massivt Molde-angrep. Molde-trener Kjell Jonevret var fortvilt over at ni-ti opplagte sjanser ikke ga uttelling. For mens Molde har scoret veldig mange mål tidligere i år, har måltørken nå slått til. Det er andre eliteseriekamp på rad uten mål.

Sjansene sto i kø for Molde i andre omgang. Både Baye Djiby Fall og Makhtar Thioune hadde gode forsøk. Ingen av dem lyktes. Fall bommet også alene med Bugge Pettersen.

Moldes keeper Knut Dørum Lillebakk holdt nullen i tredje kamp på rad, og det er Moldes positive beholdning etter denne kampen.

Mange skader

Jonevret ønsker ikke å kommentere Moldes interesse for Bugge Pettersen. Han viser til at Molde har Dørum Lillebakk, som har vært solid etter at han kom tilbake.

Hos Molde var sju av ni spillere enten skadd eller ute med karantene i denne kampen. Problemene fortsetter derfor for Molde, som sliter med å komme seg bort fra bunnstriden.

Hos Molde var Vegard Forren best denne gangen. Forren ser ut til å være på vei tilbake til fjorårets form.

Med bare ett poeng søndag blir Molde liggende på 13.-plass i eliteserien. 18 poeng er likt med Brann og fem mer enn Hønefoss på kvalikplass. (©NTB)

Personvernpolicy