Huseklepp scorer igjen

Branns Erik Huseklepp mot Stabæks Mikkel Diskerud under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Stabæk på Brann stadion søndag kveld. Kampen endte 2-2. (Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX)

Erik Huseklepp scoret sitt første mål på tre måneder da han reddet ett poeng for Brann i hjemmekampen mot Stabæk søndag.

Fjorårets storscorer hos bergenserne har ikke kjent nettsus siden 1-1-kampen hjemme mot Vålerenga 18. april.

Etter 869 målløse minutter og ni kamper uten scoring, skulle det endelig lykkes for 25-åringen, som scoret pene 15 for rødtrøyene i fjor. Med utligningen til 2-2 sikret han også ett poeng til hjemmelaget.

– Når man trykker på mot Brann, blir det fort sjanser i den andre enden av banen. Da tenker jeg først og fremst på farten til Huseklepp. Kampen var ellers positiv for oss, sa Stabæk-trener Jan Jönsson til NTB.

Han ergrer seg sikkert litt over at nettopp Huseklepp ikke er Stabæk-spiller. Brann-spissen var i 2007 muntlig enig med bæringene om en overgang. Men forhandlingene strandet og landslagsspilleren forlenget i stedet med Brann.

Skadeforfulgte Stabæk

Skadeforfulgte Stabæk kom til Bergen uten sentrale Daniel Nannskog, Pontus Farnerud og Johan Andersson. I tillegg var en tommelfingerskadd Jon Knudsen henvist til benken, og Iven Austbø fikk sin første kamp fra start.

Likevel gikk bæringene offensivt til verks mot et Brann-lag uten suspenderte Eirik Bakke og Petter Vaagan Moen.

Det var derfor ikke ufortjent at gjestene tok ledelsen etter halvspilt første omgang. Veigar Pàll Gunnarson var en konstant trussel mot et usikkert Brann-forsvar, men det var ungguttene Mikkel «Mix» Diskerud som åpnet scoringsballet da han skallet inn et hjørnespark fra Vegar Eggen Hedenstad.

Brann kom tilbake, mye takket være et skobytte hos Stabæk-stopper Bjarni Olafur Eiriksson. Mens islendingen var på sidelinjen, kontret Brann etter en Stabæk-corner. Huseklepp spilte igjennom Jan Gunnar Solli bak en litt uoppmerksom Henning Hauger. Vips sto det 1-1.

Gikk for full pott

Det var tydelig at begge lag satset på tre poeng utover i annen omgang, og det var gjestene som kom best i gang. Et fint angrep på høyresiden endte hos Pàll Gunnarson foran mål. Han sendte ballen mellom beina på Brann-keeper Håkon Opdal fra kloss hold.

Ti minutter senere var Huseklepp på farten igjen. Landslagsspilleren ble tredd igjennom av Diego Guastavino på vertenes høyreside. En litt passiv Iven Austbø kom på halvdistanse, og dermed kunne hardt pressede hjemmefans juble over fjerde seriekampen på rad uten tap.

– Det ble en slitekamp. Vi sprudlet ikke, men jeg er fornøyd med at vi kommer tilbake to ganger. Slikt gir selvtillit, sa Brann-trener Rune Skarsfjord. (©NTB)