Tidlig Start-scoring senket Aalesund

Jubel for 1-0 til Start under eliteseriekampen i fotball mellom Start og Aalesund på Sør Arena søndag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
Jubel for 1-0 til Start under eliteseriekampen i fotball mellom Start og Aalesund på Sør Arena søndag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix

Clarence Goodsons hodestøt etter fem minutter sikret Start en viktig 1-0-seier hjemme mot Aalesund søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Clarence Goodson ble tungen på vektskåla i en rotete og bølgende kamp i Kristiansand søndag. Med sin tidlige scoring ble han matchvinner og sikret Start tre viktige poeng på hjemmebane.

– Dette var en veldig viktig seier. Vi slet litt i andre omgang, så det var utrolig deilig å dra det i land, sa dagens Start-spiller Espen Børufsen til TV 2 etter kampen.

Aalesund-kaptein Johan Arneng var naturligvis langt mindre fornøyd etter tapet for sørlendingene.

– Vi spiller en dårlig førsteomgang. I den andre omgangen får vi mer rom og trykker på. Slik sett er det surt at vi taper, sa Arneng.

Midtstoppermål

Start var sugne på revansj da de entret banen til kampen mot Aalesund. Knut Tørum slaktet sine gutter etter 0-2-tapet mot Aalesund i vår, og med tre poeng kunne Start ta kraftig innpå sunnmørslaget på eliteserietabellen.

Kampen i Kristiansand startet i et forrykende tempo. Til tross for at det var Aalesund som så ut til å åpne best, var det Start som umiddelbart skulle få uttelling. Etter fem minutter var midtstopper Clarence Goodson høyest på et innlegg fra sin landsmann Hunter Freeman. Fra kort hold stanget amerikaneren hjemmelaget i ledelsen.

Det ble få visitter på motstanderens banehalvdel for Start det første kvarteret. Men Aalesund jevnet selv ut det spillemessige overtaket ved slurvete forsvarsspill utover i omgangen. I tillegg holdt Daniel Arnefjord på å rote det til for alvor da han headet en lang ball fra Start-keeper Kenneth Høie mot eget mål tre minutter før hvilen. Sunnmøringenes danske sisteskanse Anders Lindegaard vartet imidlertid opp med en klasseredning og hindret tomålsledelse for gultrøyene til pause.

– Vi spilte en helt fryktelig førsteomgang. Vi er ukonsentrerte, og det resulterer i et unødvendig tap, sa en forbannet Aalesund-trener Kjetil Rekdal.

Aalesund-sjanser

Etter hvilen bølget spillet fram og tilbake i Kristiansand. Pablo Herrera ble den første som nærmet seg scoring da han fikk all verdens tid og rom etter en retur fra Kenneth Høie etter 64 minutter. Costaricaneren burde definitivt ha puttet, men blåste kula over mål.

Aalesund presset høyt i jakten på en utligning mot slutten av kampen, men det ville seg aldri helt i angrep for Kjetil Rekdals disipler. Tor Hogne Aarøy fikk en god mulighet på en heading ti minutter før slutt, men fikk ikke presset ballen under tverrliggeren.

Start red av stormen på hjemmebane og fikk med det sin revansj for 0-2-tapet i Aalesund i vårsesongen. Med søndagens seier nærmer de seg også tangotrøyene på eliteserietabellen, og de klatret forbi Stabæk og Lillestrøm og opp til en 7.-plass.

– Det ser greit ut etter ferien. Vi fungerte godt defensivt i dag, og jeg er fornøyd, gliste Starts trener Knut Tørum etter seieren.

Aalesund tapte på sin side viktige poeng til lagene på medaljeplassene og måtte i tillegg se Viking snike seg forbi med sin 4-0-seier over Hønefoss. (©NTB)

Personvernpolicy