Ny triumf for hjemmeekspertene

Strømsgodsets Glenn Andersen jubler over sin scoring mot Haugesund. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
Strømsgodsets Glenn Andersen jubler over sin scoring mot Haugesund. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Strømsgodsets ry som et sterkt hjemmelag fikk fornyet kraft etter 2-1-seieren over Haugesund søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To raske mål i 2. omgang avgjorde kampen. Selv om Haugesund fikk en noe heldig redusering kunne ikke vestlendingene hindre at Strømsgodset tok sin åttende seier (nummer sju på hjemmebane) for sesongen.

– Vi var det beste laget og vant fortjent, selv om det ble litt kaotisk mot slutten. Defensivt er vi trygge, og offensivt viste vi fram et bedre pasningsspill enn på lenge, sa Godsets trener Ronny Deila til TV 2.

Det var kapteinen Glenn Andersen som viste vei. Han stanget inn 1-0 etter 59 minutter spill etter et nydelig bananinnlegg av høyreback Lars Christopher Vilsvik.

Bare tre minutter senere kom 2-0. Alfred Sankoh fant en umarkert Marcus Pedersen inne i feltet, og fra i underkant av 16 meter skjøt måltyven en perle av et skudd som føk utakbart i nettet bak Per Morten Kristiansen.

Kjørt

Da virket det helt kjørt for Haugesund. Laget hang ikke sammen og produserte svært lite. I nettopp en slik svak periode kom reduseringen. Og den var av det heldige slaget. Hjemmelaget klarerte i innbytteren Dag Roar Ørsal, og ballen spratt mål ut av ingenting. Ørsal var neppe klar over at han scoret en gang.

Seieren var ikke ufortjent i en spillemessig nokså svak fotballkamp. I hvert fall var de første 45 minuttene innholdsløse. 1.-omgangen var direkte kjedelig og det var langt mellom sjansene. Hvis vi er litt snille noterte vi én mulighet for Strømsgodset og to for Haugesund. Det florerte med frispark. Heldigvis tok det seg opp etter hvilen. Da kom også målene.

Klatret

Etter seieren står Strømsgodset med 26 poeng og klatret på tabellen. Laget er nå på 6.-plass, mens Haugesund er på 10.-plass. Ned til Hønefoss på kvalifiseringsplass skiller det åtte poeng. Søndag var ikke de hvite og blå i nærheten av å sanke poeng. Strømsgodset var det beste laget og vant fortjent.

Haugesund-trener Jostein Grindhaug var ikke helt enig i det.

– Godset hadde kampen i lomma, men da vi reduserte ble det full fyr igjen. Vi kunne fort fått med oss et poeng, mente Grindhaug. (©NTB)

Personvernpolicy