Fotballprest suspendert

Den hollandske presten tok på seg oransje kappe og ba for god lagånd. Det straffet seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var forrige søndag, samme dag som Nederland møtte Spania i finalen i fotball-VM, at presten Paul Vlaar fra byen Obdam holdt den spesielle messen. Mens den oransjekledde presten ba for det nederlandske landslaget, sang kirkegjengerne fotballsanger, skriver nyhetsbyrået Reuters. I tillegg var kirken pyntet med oransje flagg.

Bispedømmet Haarlem-Amsterdam kunne styre sin begeistring for påfunnet. Vlaar «klarte ikke å yte rettferdighet til den hellige feiringen av nattverden», heter det i en uttalelse fra bispedømmet. Dermed ble det rødt kort.

Biskop Jozef Marianus Punt har idømt presten «en periode med refleksjon», som trår i kraft øyeblikkelig.

Fotballprestens bønner ble ikke hørt, ettersom Spania vant VM-finalen 1-0.

Personvernpolicy