Fall fikset Molde-seier

Baye Djiby Fall, her i duel med Stabæks Palmi Rafn Palmason, ble helten da Molde vant i europaligakvalifiseringen. For Stabæk gikk det ikke like bra torsdag. Foto: Scanpix / Håkon Mosvold Larsen.

Molde stanget mot et kompakt latvisk lag i 90 minutter, men fikk til slutt lønn for strevet. Stabæk klarte bare 2-2 mot Dnjepr Mogilev.

Baye Djiby Fall bommet, bommet, bommet og fikk gult kort før han til slutt banket inn det eneste målet i Moldes seier. Det kom på overtid i europaligakvalifiseringskampen mot Jelgava.

Senegaleseren tverrvendte på 16 meters hold og klistret ballen i nettet. Samtidig sørget han for at Molde kan reise til Latvia med et godt utgangspunkt før returen i annen runde 22. juli.

Hjemmelaget styrte det meste foran 2300 tilskuere, men gjestene fra sørøst holdt stand og satset på lange baller opp mot sin ensomme spiss, tydelig interesserte i å reise hjem med 0-0.

Straffebom

Et skadeplaget Stabæk maktet ikke følge opp elitekollega Molde. Kampen mot hviterussiske Dnjepr Mogilev endte 2-2 etter at Veigar Pall Gunnarsson hadde bommet på to straffespark.

Dnjepr Mogilev tok ledelsen to ganger, etter 13 og 23 minutter, men Stabæk slo tilbake. Først utlignet Jørgen Skjelvik før Pall Gunnarsson gjorde opp for sin første straffemiss i det 53. minutt.

Borte på grunn av skader

Bare ti minutter etter fikk Stabæk straffe igjen, men heller ikke denne gangen maktet islendingen å score.

Ballen gikk høyt over mål, og etter dette gikk lufta ut av Stabæk som ikke klarte å bryte gjennom Dnjepr Mogilevs tette forsvar.

Bæringene får nå en tøff oppgave på bortebane i Mogilev om en uke, men kanskje trener Jan Jönsson kan glede seg over å få tilbake noen av sine skadde spillere før den tid.

Torsdag var verken Morten M. Skjønsberg, Pontus Farnerud, Johan Andersson, Torstein Andersen Aase, Tor Marius Gromstad eller Daniel Nannskog tilgjengelige på grunn av skader.