4-åring døde under eksorsisme

Den russiske avisen Tden.ru identifiserer den omkomne gutten som Dmitry Kazachuk. (Faksimile: Tden.ru)
Den russiske avisen Tden.ru identifiserer den omkomne gutten som Dmitry Kazachuk. (Faksimile: Tden.ru)

Sjaman overbeviste familien om at han var besatt av onde ånder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksorsisme

• Eksorsisme er den religiøse praksisen av utdrivelse av demoner eller en annen ond ånd som antas å ha tatt styring over en person eller en gjenstand.

• Praksisen er svært gammel og er fortsatt en del av ulike trosystemer, for eksempel i Den katolske kirke og i enkelte trosretninger innen islam.

• Personen som gjennomfører en djevelutdrivelse, kalles en eksorsist. Det er ofte en prest eller en person med spesielle fullmakter eller ferdigheter.

• Eksorsister påkaller vanligvis overnaturlig kraft som skal drive ut demoner eller en annen ond ånd.

• I mai 2008 ble en eksorsist ansatt ved det katolske bispesetet i Oslo. Demonutdrivelse er ellers en sjelden begivenhet i Norge.

• Man kan lese om utdrivelse av onde ånder både i Det nye testamente (Matt 8,28ff) og i ulike misjonsarbeid. Eksorsisme er svært omstridt innenfor kristendommen.

(Kilde: Wikipedia)

En fire år gammel gutt rammet av lungebetennelse har mistet livet under eksorsisme, ifølge russiske nyheter. Eksorsismen ble utført av en koreansk sjaman i regionen Primorye i Russland, nær grensen til Nord-Korea, ifølge The Moscow Times.

Sjamanen overbeviste dem

Sjamanen So Dyavor utførte et ritual for å drive ut onde ånder de mente hadde inntatt ham. Han sluttet å puste mens eksorsismen pågikk.

Den avdøde skal ifølge tabloiden Tvoi Den være Dmitry Kazachuk. Rusisske medier sier han kom til byen Sergeyevka med familien sin, som egentlig skulle be om hjelp til bestemoren som lider av diabetes. Reuters melder imidlertid at foreldrene kom til sjamanen for at hun skulle kurere gutten, da hun hadde hjulpet flere av slektningene før.

Det som synes å være klart, er at sjamanen overbeviste dem om at gutten hadde kastet en forbannelse over hele familien.

Ifølge en video fra Reuters spurte sjamanen hva som var guttens navn. Da han svarte, sa sjamanen «Det er ikke sant, navnet ditt er Lucifer».

Lungebetennelsen mulig årsak

Ingen spor av vold ble funnet på guttens kropp, og rettsmedisinerne hadde onsdag ennå ikke funnet ut hva han døde av. Ifølge politiet er det mulig at han døde av lungebetennelsen.

Ingen andre enn sjamanen og gutten var til stede i rommet da eksorsismen ble utført.

Den lokale etterforskningskomiteen mistenker uaktsomt drap, som kan straffes med inntil tre års fengsel. Så langt har de ikke siktet noen.
Vis større kart

Personvernpolicy