Rosenborg målløse mot miniputt

SLAPP BILLIG: Anthony Annan var tilbake i hverdagen etter sitt VM-eventyr med Ghana. Han slapp unna rødt kort for denne albuen i ansiktet på Jamie Mulgrew. Foto: AP
SLAPP BILLIG: Anthony Annan var tilbake i hverdagen etter sitt VM-eventyr med Ghana. Han slapp unna rødt kort for denne albuen i ansiktet på Jamie Mulgrew. Foto: AP

– Jeg tror dere er mer skuffet enn meg, sa Eggen etter skuffelsen. Annan slapp rødt for stygg albue.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Champions League, 2. kvalifiseringsrunde, 1. kamp:

Linfield (Nord-Irland) – Rosenborg 0-0:

Dommer: Said Ennjimi, Frankrike.

Gult kort: Robert Garrett, Linfield, Anthony Annan, Mikael Dorsin, Rosenborg.

Rosenborgs lag (4-1-2-1-2): Daniel Örlund – Mikael Lustig, Vadim Demidov, Kris Stadsgaard, Mikael Dorsin – Anthony Annan – Fredrik Winsnes, Abdou Razack Traoré (Roar Strand fra 46.) – Markus Henriksen – Steffen Iversen, Morten Moldskred (Trond Olsen fra 87.)

Øvrige kamper: Aktobe (Kasakhstan) – Olimpi Rustawi (Georgia) 2-0, Borisov (Hviterussland) – Hafnarfjördur (Island) 5-1, Ekranas (Litauen – HJK (Finland) 1-0, Sheriff Tiraspol (Moldova) – Dinamo Tirana (Albania) 3-1, Partizan Beograd (Serbia) – Pjunik Jerevan (Armenia) 3-1.

(NTB)

(ABC Nyheter): Linfield–Rosenborg 0–0.

For et år siden røk Rosenborg ut av Europa League-kvaliken etter et pinlig sammenlagttap for Qarabagh.

Den fiaskoen har de fortsatt en utmerket mulighet til å unngå å kopiere, men det krever en annen oppvisning på Lerkendal om en uke enn den de leverte i kveld.

Linfield består av halvamatører, men holdt nullen i den første kampen i annen kvalifiseringsrunde til trøndernes gamle lekegrind, Champions League.

Da var vel Nils Arne Eggen hørbart misfornøyd etter sin første europacupkamp siden 2002?

Bare litt.

– Det gikk litt for sent med bevegelsene i angrep. Mot såpass dårlig motstand burde vi vunnet med to-tre mål. Men det greide vi ikke, og da må vi heller sørge for å gjøre det på hjemmebane.

– Jeg tror dere er mer skuffet enn meg. Hvor mange sjanser skapte Linfield i denne kampen? forsøkte comebackbossen seg med overfor journalistene, ifølge NTB.

Blodfattig

RBK manglet Rade Prica og Per Ciljan Skjelbred, men det var ingen unnskyldning for den blodfattige oppvisningen de leverte mot det nordirske laget.

De manglet aggressivitet, de manglet tempo, de manglet presisjon.

De skapte så vidt målsjanser.

– Vi er ikke fornøyde med det offensive spillet, men vi må huske på at Linfield spilte veldig defensivt og hadde sju-åtte spillere bak ballen hele tida, sa Eggen.

Den ene trøndersjansen før pause, etter et kvarter, ble meislet ut av Steffen Iversen. Han slo en smart stikker til Mikael Dorsin, som trillet ballen inn foran mål. Der holdt en Linfield-forsvarer på å rote ballen i eget mål.

Alan Blayney avverget så vidt.

Tilskuere fantes det knapt på Windsor Park i Belfast – men for TV-seere med VM-abstinenser var det liten hjelp å få, hverken kvalitetsmessig eller underholdningsmessig, fra hverken Linfield eller RBK.

Ei heller for RBKs Anthony Annan.

Midtbaneankeret som ble tatt ut på prestisjetunge The Guardians VM-lag, og var eminent for Ghanas kvartfinalemannskap, fikk hverdagen i fleisen – og trivdes neppe optimalt.

Annan i fokus

En knapp halvtime inn i kampen la han inn en gnistrende søknad om å bli utvist, da han matet albuen i fleisen på Jamie Mulgrew.

Dommer Said Ennjimi oppfattet ikke den grisete manøveren.

Og Annan fikk ikke det røde kortet han burde fått.

Rosenborg satte inn Roar Strand ved pause, og 40-åringen var ikke eldre enn at han satte fart i laget.

Men annen omgangs første store sjanse falt til Linfield.

Etter tre minutter og to sekunder kom de til innlegg fra høyre, Mikael Lustig var på etterskudd inne i feltet, men backen fikk presset Linfields angriper tilstrekkelig til at avslutningen gikk over.

To store sjanser

Roar Strand?

Jo, han økte tempoet, han avfyrte et småfarlig skudd – men det var Annan som skapte annen omgangs nest største sjanse.

Ankeret gjorde et glimrende forarbeid inne i feltet etter 70 minutter, og satte opp Markus Henriksen på ti meter, men avslutningen ble godt reddet av Alan Blayney.

Resten?

Mikael Lustig fikk en gedigen sjanse fire minutter før slutt, men Linfield avverget på streken, og mer var det ikke.

Returkampen spilles på Lerkendal om syv dager. Vinner Rosenborg den, hvilket står i manus, venter en presumptivt svakere motstander i tredje kvalifiseringsrunde, som trekkes fredag.

Skal trønderne gå hele veien til gruppespillet, må de også gjennom en play-off.

Personvernpolicy