Politianmelder sykehus etter ventelisterot

På grunn av ventelisterot ved Universitetssykehuset Nord-Norge ble ikke den livsfarlige kreften til Dag Rørbakk utredet. Nå anmelder han sykehuset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I ett år har Dag Rørbakk forgjeves ventet på legeundersøkelse i Tromsø. I mellomtiden har kreften i prostataen vokst seg livsfarlig.

Nå innrømmer Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) at 450 pasienter ikke er blitt kalt inn til undersøkelse til riktig tid.

Sykehuset har derfor opprettet en egen kveldspoliklinikk for å få undersøkt alle som venter, men Rørbakk ønsker nå å anmelde saken til politiet.

Rammet flere hundre

– Jeg tenker på hva som har skjedd i løpet av dette året. Hva kunne vært unngått hvis jeg blitt undersøkt mye tidligere som jeg burde ha blitt. Jeg synes det er helt vanvittig, og det er på grensa til å være kriminelt. Ja, faktisk være kriminelt, sier Rørbakk til NRK.

Det var etter en omorganisering at sykehuset oppdaget at flere hundre pasienter har ventet for lenge på utredning. Noen av disse skulle utredes for kreft.

Selvkritikk

– Det er ikke ønskelig at vi har fått et slikt etterslep. Vi tar selvkritikk på ikke fulgt opp godt nok, sier Tor Ingebrigtsen, administrerende direktør ved Universitetssykehuset i Nord-Norge.

Sykehuset kan ikke utelukke at det finnes andre i samme situasjon som Rørbakk.

(©NTB)

Personvernpolicy