Stiller med gamle makkere

Roxy Music-legenden Bryan Ferry har fått med seg både sitt gamle band og en rekke andre stjernemusikere på sitt kommende soloalbum. Foto: Joel Ryan (AP Photo)
Roxy Music-legenden Bryan Ferry har fått med seg både sitt gamle band og en rekke andre stjernemusikere på sitt kommende soloalbum. Foto: Joel Ryan (AP Photo)

Bryan Ferry stiller med stjernelag på nytt album.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Roxy Music-legenden Bryan Ferry (64) har invitert med seg sine makkere fra sitt gamle band, det opprinnelige Roxy Music på sin kommende soloplate «Olympia».

Med originalbesetningen

Både Phil Manzanera, Andy Mackay og Brian bidrar på albumet. Det samme gjør Nile Rodgers fra Chic, Flea fra Red Hot Chili Peppers og Mani fra Primal Scream og The Stone Roses. Om ikke det skulle være nok, så stiller også medlemmer fra Pink Floyd, Radiohead og Scissor Sisters opp med gjesteopptredener på platen.

Dette er første gangen Roxy Musics originalbesetning har vært samlet i studio siden de spilte inn klassikeren «For Your Pleasure» som kom ut i 1973. Bandet, som ble gjenforent for å turnere for noen år tilbake, er fremdeles på veien og besøker blant annet Lovebox-festivalen i London denne helgen og Bestival på øya Isle of Wight i september.

Turné-gjenforent

Roxy Music spilte også på Norwegian Wood for noen år tilbake, mens Bryan Ferry selv har vært aktuell på flere norske festivalscener de siste årene.

Les også: En herlig dag på landet

Roxy Music har ikke gitt ut nytt materiale på plate siden «Avalon» i 1982, men besetningen som har spilt på bandets utgivelser etter «For Your Pleasure» har ikke inkludert originalmedlemmet Brian Eno (62). Han har senere har gjort seg bemerket som stjerneprodusent for navn som U2, Coldplay, Talking Heads og David Bowie, foruten å ha vært operativ som plateartist både alene og sammen med utvalgte makkere, blant dem David Byrne.

Les også: Byrne og Eno seiler igjen

Ute i oktober

«Olympia» blir Ferrys 13. soloalbum og skal etter planen være i salg fra 25. oktober. En forsmak i form av singelen «You Can Dance» finner veien til butikkhyllene allerede 9. august.

Forrige gang Bryan Ferry var plateaktuell var med «Dylanesque» som kom ut i 2007. På dette albumet tolket han utelukkende låter signert Bob Dylan, mens på det kommende gjør han blant annet sine egne versjoner av Traffics «No Face, No Name, No Number» fra 1960 og Tim Buckleys klassiker «Song To The Siren» fra 1970, som også ble risset inn i evigheten av This Mortal Coils gjennom deres nydelige covertolkning i 1986.

Albumet består ellers av egne låter, med unntak av «Shameless», som også var å finne på elektoniokaduoen Groove Armadas siste album «Black Light» som ble gitt ut tidligere i år.

Les også: Trivelige elektrohoder

Personvernpolicy