Farlig dag for reisende?

Flere forsikrer seg mot tyveri og ran på reise, noe som sammen med at vi reiser mer er med på å øke forsikringsutbetalingene. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)
Flere forsikrer seg mot tyveri og ran på reise, noe som sammen med at vi reiser mer er med på å øke forsikringsutbetalingene. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

15. juli er den dagen i året flest reiseskader meldes inn til forsikringsselskapene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flest reiseskader rapporteres disse dagene:

15. juli

10. juli

20. juli

1.august

1. juli

7. juli

5. juli

2. juli

4. juli

3. juli

Kilde: TrygVesta

I morgen kan det være grunn til å passe seg litt ekstra om man er ute på tur. Forsikringsselskapenes statistikk viser at det ingen dager rapporteres om så mange reiseskader som 15. juli.

Les også: Lommetyver stjeler for rekordsummer

Belastet måned

Ni av de ti mest skadeutsatte dagene er datoer i juli, ifølge TrygVesta. På den andre siden av statistikken finner man datoen 25. desember og måneden januar, som er dagen og måneden da det skjer færrest ulykker.

– Hver tredje reiseskade skjer i sommermånedene. Dette henger naturligvis sammen med at det er da folk reiser mest. Hvorfor akkurat 15. juli er den mest skadeutsatte dagen, vet vi derimot lite om, sier Roy Vetaas, reiseskadetalsmann i TrygVesta.

15. juli skjer det over dobbelt så mange skader som en gjennomsnittlig dag.

Unge mer utsatt

Antallet reiseskader og forsikringsutbetalinger har økt i perioden fra 2000 til 2009.

Det har sammenheng med at vi reiser mer, og at flere enn tidligere har en forsikring som i tillegg til selve reisen dekker episoder som tyveri og ran.

Reisende under 30 år melder om åtte ganger flere reiseskader enn de over 75 år, mens de eldre er overrepresentert på avbestilling og reisesyke.

Les også: Skrekkregninger for medisinsk hjelp

Personvernpolicy