ALBUM: Chatham County Line: «Wildwood» (Yep Roc/Tuba/Bonnier Amigo)

Innfrir på egenhånd

Chatham County Line innfrir også uten hjelp fra Jonas Fjeld. Foto: Dave Wilson (Yep Roc Records)
Chatham County Line innfrir også uten hjelp fra Jonas Fjeld. Foto: Dave Wilson (Yep Roc Records)

Bluegrassbandet Chatham County Line står stødig på egne ben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chatham County Line: «Wildwood» Chatham County Line: «Wildwood»

(ABC Nyheter): Chatham County Line har blitt et husholdningsnavn i Norge takket være sitt etter hvert omfattende samarbeid med Jonas Fjeld.

Les også: Fjeldstøtt samarbeid

Viktige for renessansen

Både den innledende konsertplaten «Amerikabesøk» og studioinnspillingen «Brother Of Song» har satt tydelige spor etter seg og har således vært viktige plater for den renessansen som bluegrassmusikken har vært gjenstand for i Norge det siste tiåret.

Les også: Glade gutter

Den som føler for å utforske lengden på vårt lokale bluegrass, bør pakke teltet og/eller bobilen og finne veien til bluegrassfestivalen i Risør, som går av stabelen i slutten av denne uka. Der skiltes det med amerikanere som Barry & Holly Tashian (spilt med Emmylou Harris) og Hayseed Dixie, samt norske toppensembler som Earlybird Stringband, Onkel Tuka og Hem.

Dessverre er ikke Chatham County Line på Sørlandet denne uken. Vi går ut fra at de har mer enn nok å henge fingrene i på hjemmebane, for det er selvfølgelig høysesong for bluegrassfestivaler i USA også nå.

Ikke bundet

Chatham County Line er likevel ikke noe band som er bundet til bare å spille sammen med likesinnede av Bill Monroes disipler.

Les også: Med Fjeld til fjells

I likhet med på sine foregående utgivelser utvider North Carolina-kvartetten uttrykket betraktelig, ikke minst ved å inkludere en trommeslager. Et instrument som ikke alltid tas nådig opp av bluegrasspurister.

Dave Wilson (vokal, gitar og munnspill), John Teer (mandolin, fele, viola og vokal), Chandler Holt (banjo og vokal) og Greg Readling (bass, pedal steel, piano og vokal) har alle bakgrunn i rock og countrymusikk av det mer elektrisk forsterkede slaget og bringer med seg dette inn i musikken som er å finne på «Wildwood».

Viktige Wilson

Det er Dave Wilson som er Chatham County Lines mest distinkte stemme, i kraft av å være hovedsanger, men også fordi han skriver bandets materiale og er produsent.

Les også: I Springsteens fotspor

Wilson har et tydelig særpreg i melodiføringen sin, det faller allerede på plass i det åpnende tittelsporet. En melankolsk tråd som fortsterkes av Wilsons særpregede stemme og en smule introverte tekster og temaer, som for eksempel på nydelige «Alone In New York» og «Crop Comes In».

«Ghost Of Woody Guthrie» understreker ytterligere at Chatham County Lines inspirasjonskilder like mye er låtskrivere som bluegrassmusikkens ofte frapperende instrumentalister.

Originale

«Wildwood» slår klart fast at Chatham County Line også er verdt å låne øre til når Jonas Fjeld ikke er med på laget. De besitter en originalitet som, når sant skal sies, ikke synes å være førsteprioritet når mange musikere plukker frem sine banjoer og mandoliner.

Les også: Fjellstøtt i USA

Personvernpolicy