Tajik kritiserer Stoltenberg-regjeringen

Statsminister Jens Stoltenberg sammen med politiker Hadia Tajik. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix.
Statsminister Jens Stoltenberg sammen med politiker Hadia Tajik. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix.

Stortingsrepresentant Hadia Tajik (Ap) mener regjeringen har gjort en for dårlig jobb med å få inn folk med innvandrerbakgrunn i regjeringsapparatet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av totalt 168 personer som har vært en del av regjeringsapparatet siden Jens Stoltenberg ble statsminister i 2005, har bare fem hatt innvandrerbakgrunn. I dag er det bare to igjen, skriver VG.

– Dette er ikke godt nok. Jeg vil gå så langt som å kalle det et demokratisk problem, sier Tajik, som mener det har tatt altfor lang tid for de politiske partiene å innse at de må rekruttere bredt og få flere med innvandrerbakgrunn inn i lokallagene.

- Klarer ikke finne folk

Aps partisekretær Raymond Johansen har tidligere forklart at problemet ligger i at de ikke klarer å finne folk med innvandrerbakgrunn som kan fylle toppjobbene i politikken.

Stortingspresident Akhtar Chaudhry mener innvandrerne er for slappe og kan takke seg selv.

- Partiene må selvfølgelig gjøre sin del av jobben, og det har de ikke gjort godt nok. Men jeg vil sende ballen over til minoritetene. Jeg mener de må være mye mer sulte og mer pågående enn de har vært, sier Chaudhry til VG.

Han ble selv den første i presidentskapet med innvandrerbakgrunn.

Les mer: Blanke stemmer mot Akhtar Chaudhry

- Stryker innvandrere

NTBs undersøkelser ved forrige Stortingsvalg viser at politikere med innvandrerbakgrunn også må være ekstre sultne. Velgerne stryker nemlig toppkandidater og innvandrernavn - uavhengig av hvilket parti de stemmer på.

Men mange av politikerne med innvandrerbakgrunn oppnådde også de fleste renummeringer, det vil si at velgerne skriver navnet en gang til på stemmeseddelen.

Les mer: Velgere liker ikke toppkandidater og innvandrere

Personvernpolicy