Meny

USA-spion på landsbygda i England

Den russiske spionen og atomvåpeneksperten Igor Sutjagin er nå i England. Spionen Anna Chapman, som er avbildet på avisforsiden, kom fredag tilbake til Moskva. (Foto: REUTERS / Luke MacGregor / SCANPIX)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av spionene Russland byttet med USA, befinner seg nå i en engelsk småby.

Den russiske atomvåpeneksperten Igor Sutjagin var dømt for spionasje til fordel for USA. Han er blant de fire spionene Russland fredag sendte ut av landet i bytte mot å få hjem de ti russiske spionene som ble pågrepet i USA i juni.

Nyhetsbyrået RIA Novosti melder at Sutjagin har ringt en venn fra en ukjent småby på landsbygda i England, ikke langt fra London.

– Blir i England

– Jeg er nå i en britisk by i provinsen. Jeg har et russisk pass, men intet visum til Storbritannia, skal Sutjagin har fortalt vennen sin.

Ifølge Sutjagins bror, Dmitri, og forsvareren, Anna Stavitskaja, befinner atomeksperten seg i en av Londons forsteder.

Igor Sutjagin skal sammen med den tidligere russiske løytnanten Sergej Skripal ha blitt satt av på en britisk militærbase i Oxfordshire, mens de to andre spionene skal ha blitt fløyet videre til USA.

RIA Novosti skriver at begge de to som ble satt av CIA-flyet, trolig kommer til å bli i Storbritannia.

Rødhårede Anna

Samtidig skal den mye omtalte russiske spionen, Anna Chapman, ha kommet hjem til Russland. Den russiske avisa Tvoi Den meldte lørdag at hun landet i Moskva dagen før.

– Alt er OK. Jeg har landet, skal hun ha fortalt søsteren sin på telefon.

Den koordinerte spionutvekslingen mellom Russland og USA på en flyplass i Wien fredag er den største utvekslingen av spioner siden den kalde krigen. (©NTB)

Populært