Meny

Målløst i vestlandsderbyet

Tor Hogne Aarøy og Aalesund endte uten mål hjemme mot Magne Hoseth og Molde. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aalesund presset og presset mot Molde, men klarte aldri å avgjøre hatoppgjøret på hjemmebane.
Aalesund – Molde 0-0:

10.778 tilskuere

Dommer: Terje Hauge, Olsvik.

Gult kort: Johan Arneng, Tor Hogne Aarøy, Aalesund, Magne Hoseth, Molde.

Aalesund (4-3-3): Anders Lindegaard – Alexander Mathisen (Jonatan Tollås Nation fra 72.), Ville Jalasto, Daniel Arnefjord, Enar Jääger – Johan Arneng, Trond Fredriksen (Dan Peter Ulvestad fra 86.), Peter Orry Larsen – Pablo Herrera Barrantes (Magnus Sylling Olsen fra 61.), Tor Hogne Aarøy, Demar Phillips.

Molde (4-3-3): Knut Dørum Lillebakk – Magne Simonsen (Kristoffer Paulsen Vatshaug fra 46.), Christian Steen (Marcus Andreasson fra 33.), Vegard Forren, Knut Olav Rindarøy – Magne Hoseth, Thomas Holm, Makhtar Thioune – Mattias Moström, Björn Runström, Aksel Berget Skjølsvik.

(NTB)

Aalesund-Molde 0-0.

Demar Phillips, Tor Hogne Aarøy og Daniel Arnefjord hadde alle gode sjanser til å score, men Molde-forsvaret og en god keeper Knut Dørum Lillebakk kjempet som helter for å unngå baklengs. Bortelaget kan være godt fornøyd med å reise hjem med ett poeng.

– Jeg er godt fornøyd med ett poeng. Vi har tidligere både scoret og sluppet inn mål i alle kampene våre, så jeg er bra fornøyd med at vi i det minste holdt nullen, sa Molde-trener Kjell Jonevret til NTB etter kampen.

Aalesunds trener Kjetil Rekdal skulle gjerne sett en seier til laget sitt, men var også rimelig fornøyd med det spillerne presterte.

– Vi spilte en dårlig første halvtime. Etter det var jeg fornøyd med spillernes prestasjoner, bortsett fra at vi ikke skapte nok store sjanser til å score, sa Rekdal.

Offensivt hjemmelag

Krigen om Møre og Romsdal lørdag startet relativt rolig. Spillet bølget fram og tilbake uten de store sjansene innledningsvis. Molde klarte ikke å utnytte det lille overtaket de hadde i starten, og etter hvert overtok Aalesund mer og mer.

– Spillerne gjorde en helhjertet innsats. Vi merket at vi manglet tyngde framover med både Daniel Berg Hestad, Baye Djiby Fall og Pape Pate Diouf ute, sa Jonevret.

Aalesund hadde også sine skadeproblemer lørdag, noe Rekdal mente gjorde at de manglet sin vanlige rytme i spillet.

– Vi savnet Amund Skiri og Fredrik Carlsen i dag. Vi ble litt for redde for å tape mot slutten. Det er selvsagt surt for publikum at vi aldri har slått Molde på hjemmebane i eliteserien, sa Rekdal.

Det offensive hjemmelaget skapte flere brukbare sjanser mot slutten av den første omgangen. Etter 44 minutter satte Demar Phillips et knallhardt frispark i stolpen fra nesten 30 meter. Dette var også den største sjansen før hvilen, men med litt mer flaks og presisjon kunne tangotrøyene fort ha ledet til pause.

Den andre omgangen startet der den første slapp, og Aalesund fortsatte å trykke. Etter 49 minutter fikk tanksenter Tor Hogne Aarøy en gigantisk mulighet, men klarte ikke å presse ballen fra Trond Fredriksen under tverrliggeren.

Tettet igjen

Bortelaget Molde hang for øvrig greit med i kampen stort sett hele veien, men virket ikke like interessert framover på banen som sine sunnmørske rivaler. I tillegg hadde de også nok med å forsvare seg mot et massivt Aalesund-trøkk mot slutten av kampen.

Hjemmelagets sluttkjør til tross, de klarte aldri å score mot et godt defensivt organisert Molde. Med det beholder Aalesund fjerdeplassen i eliteserien etter denne tjuvstarten på den 16. runden. (©NTB)

Populært