Meny

Sagaen om isfolket blir TV-serie

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et islandsk produksjonsselskap planlegger å lage TV-drama basert på Margit Sandemos romanserie «Sagaen om Isfolket». Forfatteren synes det er en strålende idé.

Oslo (NTB): Den islandske filmskaperen Garun Danielsdottir (34) og filmselskapet Pegasus Pictures har begynt arbeidet med å lage en TV-serie basert på Sagaen om Isfolket – Margit Sandemos populære romanserie på 47 bøker, skriver Aftenposten.

Men det er slett ikke første gang 86-årige Sandemo kontaktes av filmskapere som vil lage levende bilder av slektskrøniken i en av Skandinavias mestselgende romanserier.

– De første tre gangene noen ville filmatisere fra Sagaen om Isfolket, ropte jeg opp og var glad. Nå er vi kommet til det 24. prosjektet i rekken, så nå sier jeg heller «jeg tror det når jeg får se det». Men disse er seriøse, med et stort selskap bak seg, så jeg har tro på dem og sier bare kjør i vei, sier forfatter Sandemo til Aftenposten.

Prosjektet til Danielsdottir skal omfatte alle de 47 bøkene, og filmskaperen drømmer om å lage 200 episoder.

Populært